Menu

Rangja van a kerületi akadémiának

2012.01.25.

A Dalnoki Jenő Labdarúgó Akadémia 2002-es csapata decemberben figyelemre méltó sikert produkált. Az újpalotai egyesület ugyanis sorozatban negyedszerre diadalmaskodott az ország egyik legrangosabb korosztályos teremlabdarúgó-tornáján. A Főnix-kupán a csapat a Vasas, a Zalaegerszeg, a Hévíz, a Győri ETO és a szlovák FC Mocenok csapatánál is jobbnak bizonyult, a PMSC-vel pedig döntetlent játszott, így veretlenül szerezte meg az elsőséget. A tornán a csapat több játékosát is jutalmazták a remek teljesítményéért.

-Az akadémiánk immár hatodik éve működik a Bánkút utcában – mondta Balogh Ákos, a sportklub vezetője. – Ennyi idő alatt sikerült rangot, elismerést kivívni magunknak, ami azért is nagy szó, mert a hazai akadémiák nagy része nagy klubokhoz kötődik.
A Dalnoki Akadémia is eredetileg egyesülethez, a Ferencvároshoz kötődött volna. Ám, a zöld-fehér klub akkori vezetése nem volt partner az együttműködésben. Nem úgy az MTK, mely egyesület szakmai stábja két évvel ezelőtt együttműködést írt alá a XV. kerületi akadémiával.
-A szisztémánk szerint alulról, az óvodásoktól építkezünk. Járjuk az intézményeket, ahol próbáljuk kiszűrni a tehetséges gyerekeket. Ők az előkészítő csoportunkban kapnak helyet, majd az U8-as korosztálytól kezdve egészen az U11-ig játszatjuk őket. A csapataink bajnokságokban szerepelnek, de hazai és nemzetközi kapcsolatainknak köszönhetően számos tornára is meghívnak bennünket. Az akadémiánk minden esztendőben megrendezi a Dalnoki Emléktornát, mely utánpótlás-torna a hazai sportéletben is rangos eseménynek számít.
Az MTK-val kötött megállapodásnak köszönhetően az U11-es korosztályból kiöregedett játékosok a kék-fehér klubban folytathatják a pályafutásukat. A kiváló alapozásnak köszönhetően a többségük meg is ragad a focinál, az MTK U15-ös, vagy annál fiatalabb csapatainak gerincét ugyanis ma is a Dalnoki Akadémián nevelődött játékosok adják. Közülük is kiemelkedik a kapus Demjén Patrik, aki ma már az U15-ös válogatottnak is tagja.
-Nagyon fontos, hogy a képzésen kívül névadónk, Dalnoki Jenő emlékét is ápoljuk. Nagyon jó a kapcsolatunk a családdal, és nagyon jó kapcsolatra törekszünk a XV. kerülettel is. Ezt azért tartom fontosnak kiemelni, mert az akadémiánk 75 játékosának nagyjából a fele kerületi gyerek, és remélhetőleg nincs már messze az az idő, hogy elmondhassuk: egy igazi tehetséget találtunk a XV. kerületben, aki a magyar labdarúgás felemelkedésében is szerepet kaphat.