Menu

Rajzkiállítás a mobilitás jegyében

2005.09.26.

Kedden délután a Pestújhelyi Általános Iskolában mint házigazda, Frák Erika, a Pestújhelyi NOK elnök-igazgatója köszöntötte a rajzkiállításra és díjkiosztóra érkezett diákokat, tanáraikat, valamint az önkormányzat megjelent képviselőit (Szánti Évát, a Polgármesteri Titkárság vezetőjét, Avarkeszi Béla, civil referenst, valamint az OMIS osztály két munkatársát: Ujfalusi Edina, közművelődési munkatársat és Varga József, sport ügyintézőt.

Az igazgatónő köszöntő szavaiban elmondta, hogy a Mobilitási Hét európai szintű rendezvénysorozat, melyet a kerületünk is átvett. Így a szeptember 16-24. közötti héten ügyességi és sportrendezvények vannak mindenki számára, míg a Pestújhelyi Általános Iskolában egy rajzkiállítás megnyitójára kerül sor.
-A kiállítás témája: a közlekedés, ahogy a gyerekek látják a XXI.században- égen, földön, levegőben- mondta Frák Erika. Sokszor nem is gondolunk arra, hogy a korábbiakban ezek a közlekedési eszközök nem álltak az emberek rendelkezésére és lovas kocsikkal, postakocsikkal közlekedtek. Ezzel szmben ma már természetes, hogy a közlekedés legváltozatosabb eszközeit vehetjük igénybe. Mindezt ábrázoltátok ti gyerekek a rajzaitokon.
Az elnök-igazgatónő szavait követően az iskola kisdiákjai adtak elő egy rövid műsort a közlekedés jegyében verssel, furulyaszóval, énekkel.
A kiállítás megnyitón Avarkeszi Béla, civil referens örömének adott hangot azzal, hogy elmondta: immáron harmadik alkalommal rendezik meg a kerületben a Mobilitási Hetet, ám ez az első alkalom, hogy a kerületben is meghirdettek egy rajzkiállítást.
-A korábbiakban is meghirdette a GKM a rajzversenyt, ahova a kerületi diákok alkotásai is elkerültek, ám nem volt tudomásunk arról, hogy kik ők. Így idén az általunk meghirdetett versenyre beérkezett alkotásokat tudjuk elküldeni az országos versenyre. S talán az itt kiállított rajzok bekerülnek a döntőbe, s elképzelhető, hogy néhány ezek közül szerepelni fog a gyerekrajzokból készítendő naptárban is.
Ezek után Ujfalusi Edina, az OMIS osztály munkatársa a díjkiosztón elmondta, hogy a zsűri a kerület közösségeiből illetve a kerületi művészekből került ki a Csokonai Művelődési Központ segítségével. Ők úgy döntöttek, hogy minden díjazott egyforma ajándékot kap és a közel 60 rajzot továbbítják a GKM-nek.

Díjazottak:
Báder Péter- Bújócska Óvoda
Czagány Dóra- László Gyula Gimn. és Ált. Isk. 1. osztályos tanulója
Együd Zsolt- Rózsa Péter- Pestújhelyi NOK tanulója
Gyetván Ákos- Kossuth NOK 3. osztályos tanulója
Méri Nikolett- Kontyfa Általános Iskola 3. osztályos tanulója
Molnár Tamás- Hartyán NOK 6. osztályos tanulója
Nagy Sarolta- László Gyula Gimn. és Ált. Isk. 6. osztályos tanulója
Nickmann Petronella- László Gyula Gimn. és Ált. Isk. 5. osztályos tanulója
Pesti Viktória- Manóvár Óvoda
Sztrecska Bence- Manóvár Óvoda
Törös Víg Fruzsina- Pestújhelyi NOK 4. osztályos tanulója
Varró Zsuzsanna- Czabán Általános Iskola tanulója