Menu

Rá mindig lehet számítani
(képes beszámoló a cikk végén)

2009.02.05.

Ha valaki annyit mond, hogy Tájak-Korok-Múzeumok Egyesület XV. kerületi klubja, akkor sokan tudják, hogy a Kozák téri Közösségi Házban lassan húsz éve működő szervezetről van szó. Ennek vezetője a kezdetek óta Sarus József.

Az ő köszöntésére, az elmúlt évtizedekben végzett munkája elismeréseként érkezett a legutóbbi klubösszejövetelre Hajdu László polgármester, aki egy oklevelet, pénzjutalmat és egy hatalmas ajándékkosarat adott át a klubvezetőnek.
Sarus Józsefet egyik klubtársa egy kedves verssel köszöntötte, ami szintén nem volt véletlen, hiszen a klubvezető nagyon szereti a verseket.
-Nagyon sok helyen jártunk az elmúlt évben is. Így többek között a klubtagokkal eljutottunk Kalotaszegre, Kolozsvárra, a házsongárdi temetőhöz is, ahol sok híres ember sírjánál fejet hajtottunk. Sőt, Reményik Sándor sírköve mellett a Templom és iskola című vers sorai is elhangzottak.
Ez a klub lelkiekben is sokat jelent nekem. Az itt jelenlévők az én nagy családom részei. Nagyon szeretek a többiekért tenni, ha élményt tudok adni a többieknek, akkor értelme van az életemnek- mondta Sarus József.
-Szeretném megköszönni Sarus Józsefnek az eddig végzett munkáját, hiszen amellett, hogy kenyérkereső, itt a kerületben dolgozik, Veresegyházon lakik, még a klub életének koordinálását is vállalja. A Tájak-Korok-Múzeumok Egyesület klubvezetőjeként az irodalom-, a történelmet szerető közösség irányítója- mondta a polgármester, aki mindehhez hozzátette, hogy ez a klub egy olyan civil szervezet, ami igazi önkéntesekből áll. Maguk választják meg a tagok érdeklődősének megfelelően, hogy hova mennek. Egy igazi baráti kör ez a klub, melynek összetartó ereje Sarus József.
Hajdu László e szavak elhangzását követően adta át ajándékait, melyet a klubvezető meghatottan vett át, és mondott köszönetet mindenkinek. A jövő még bizonytalan, mivel családi okokból nem tudni, a klubvezető hogyan tudja folytatni az egyesületben végzett munkáját, ám a tagok bíznak abban, hogy vezetőjükkel még sok helyre látogathatnak el.
A klub tagjai minden második héten hétfőn délután 16 órától gyűlnek össze a Kozák téri Közösségi Házban, ahol közösen szervezik a közös kirándulásokat, amelyek során bejárják hazánk különböző tájait, városait, ellátogatnak híres épületekbe, múzeumokba illetve élménybeszámolót tartanak a közös túrákról, megnézik az ott készült fotókat, videókat.

Kapcsolódó cikkek:

Kapcsolódó linkek:

Kapcsolódó anyagok:

Képes beszámoló