Menu

Pünkösdi programok

2012.05.26.

Pünkösd hétfőn, május huszonnyolcadikán délelőtt tíztől a Rákospalotai Baptista Gyülekezet a Szántóföld úti sportpályán –hagyományosan – zenés ifjúsági örömünnepet, szabadtéri istentiszteletet tart, majd a különféle korosztályoknak játékokat, vetélkedőket szervez, közösségépítő jelleggel.

A program fontos eleme a pünkösd lényegének hangsúlyozása, a Szentlélek egységet tanácsoló üzenete, annak megélése. – Ma nagy szükség van arra, hogy tudjunk egyek – nem egyformák, egyek – lenni – mondta dr Szabó István a Rákospalotai Baptista Gyülekezet vezetője, akitől azt is megtudtuk, a test táplálása a programon piknik alapon történik: mindenki visz magával ennivalót, s megkínálja vele azokat is, akiknél nincs, vagy másféle ételt hoztak.
A Pestújhelyi Keresztelő Szent János Plébánián a pünkösdi délelőtt fél tizenegyes ünnepi nagymise keretében zajlik majd az első áldozás. Egy héttel később, június másodikán pedig Dr. Erdő Péter bíboros bérmál.
Az Újpalotai Boldog Salkaházi Sára Plébánia az Esztergom–Budapesti Főegyházmegye hagyományos pünkösdhétfői programján, a reggel kilenckor kezdődő Karizmák ünnepén vesz részt a máriaremetei plébániatemplom kertjében. A programra az idei esztendőben esperes kerületenként egy-egy plébániát hívott meg a bíboros úr, egységes koncepció szerint. Ezúttal, mint az egyik legdinamikusabban fejlődő plébániának, a Boldog Salkaházi Sárának Templomnak érkezett az invitálás.
– A templomunkban ezen a napon nem lesz szentmise. Viszont a délutáni, a bíboros úrral közösen tartandó – a szabadtéri oltárnál bemutatott- misén szeretettel várunk mindenkit Máriaremetén. Mint ahogyan az egyházmegye legifjabb plébániájának sátránál, a „nyitott plébánián” is – mondta Repcsik Gyula plébániai kormányzó.