Menu

Presztízsmérkőzések a lakótelepi dühöngőkben

2012.06.07.

Az önkormányzat eltökélt szándéka a közösségi élet fejlesztése. Ez a törekvés nem csak a városfejlesztés és a kultúra, hanem a sport terén is észrevehető. Az utóbbi években ugyanis az eddiginél jóval nagyobb hangsúlyt kaptak az amatőr sportversenyek a kerületben. Ennek egyik bizonyítéka, hogy június 2-3-án immár harmadik alkalommal rendezték meg a Miénk a Grund XV.kerületi grundfoci-bajnokságot.

-Ha egy rendezvényt háromszor megrendeznek, akkor az már arra is biztosíték lehet, hogy a program a jövőben is folytatódni fog – mondta László Tamás polgármester a harmadik bajnokság eredményhirdetése előtt. – Talán szimbolikus jelentőségű, hogy ez a rendezvényünk éppen a Nemzeti Összefogás Napja előtti hétvégére esett, hisz ez a bajnokság is egy összefogás – az önkormányzat, a tornát lebonyolító REAC Sportiskola SE, a helyszínt biztosító rendőrség és polgárőrség, a játékvezetőket delegáló BLASZ Játékvezetői Bizottságának és a résztvevő csapatok összefogásának az – eredménye.
A III. Grundfoci-bajnokság június 2-án reggel hat helyszínen rajtolt. A tornára idén 34 felnőtt és 12 gyerekcsapat nevezett. Öt „dühöngőben” a felnőttek küzdöttek a döntős helyekért, az Erdőkerülő utcai bitumenes focipályán pedig a gyerekcsapatok harcoltak ugyanezért. A vasárnapi döntőbe végül 15 felnőtt és hat gyerekcsapat jutott be. Az utóbbiak körmérkőzéssel döntöttek a végső sorrendről, a felnőtteknél azonban előbb még szűrni kellett a döntő mezőnyét – az öt darab háromfős csoport legjobbjai, illetve a legjobb második jutott be a hatos döntőbe -, hogy aztán a gyerekekhez hasonló módon itt is körmérkőzéssel döntsenek a helyezésekről. A vasárnapi mérkőzések helyszíne a Szerencs utcai kettős pálya volt, ahol már komoly presztízsmérkőzéseket láthatott a közönség. A tornát végül a gyerekeknél az Aranylábúak névre keresztelt csapat nyerte, megelőzve a Károly Róbert, a Vörös Ördögök, a Spártaiak, az Újpalota FC és az Aranycipősök csapatát. A felnőttek között a Nádastó lett az első, mögötte pedig Csak a Lilák!, FCB, Vegyesköret, FC Firka és Palota FC volt a sorrend.
A gyerekeknél győztes Aranylábúak tagjai a hat garnitúra melegítőn, a focilabdán, a kupán, az érmeken és az okleveleken kívül a június 4-i Magyarország-Írország válogatott labdarúgó-mérkőzésre hat – plusz a kísérőknek is hat – jegyet kaptak. A felnőtteknél első helyezett csapat tagjai a pedig a sportszereken kívül hat darab 10.000 forint értékű Pólus vásárlási utalványt vehettek át.
Az önkormányzat ezen kívül egy-egy focilabdával jutalmazta azt a három újpalotai családot is, amelyik külső erősítés nélküli, kizárólag családtagokból álló csapattal nevezett a tornára.