Menu

Pótszilveszter és disznótor az idősekkel

2005.01.28.

Már megszokhattuk, hogy a kerületi Idősek Klubjába járók mindig pezsgő életet élnek. Így volt ez az elmúlt napokban is, amikor többek között az Arany János utcai klubban pótszilveszter volt illetve néhány nappal később, január 21-én a kerületi Idősek Klubjaiba járók disznótorra indultak Szentmártonkátára. De nézzük sorjában az eseményeket!

A pótszilveszteri mulatságon Kató Zsuzsa az Arany János utcai klub vezetője és Bősze Zsuzsa szociális munkás rengeteg szendvicset készített illetve több klubtag süteményekkel lepte meg a társait.
-Csiki Rózsika a pestújhelyi klub vezetője és Vágó Kati az újpalotai klub vezetője a hozzájuk járó klubtagok csapatával érkezett- mesélt a részletekről Bősze Zsuzsa. A gazdagon terített asztalok mellett mind a három már jól ismert klub tagjai, mintegy nyolcvanan beszélgettek nagyon vidám hangulatban.
Beszámoltak egymásnak az elmúlt karácsony eseményeiről, a családdal együtt töltött szép órákról. Hamarosan megérkezett a zenész, aki órákon át, játszotta a talpalávalót, majd köszöntötték a januári születésnaposokat, akikkel Kató Zsuzsa és a többiek is táncra perdültek.
-Aztán teltek a napok és január 21-én 43 fő részvételével kirándulni indultunk Szentmártonkátára, disznótorozni. Első utunk Ceglédre vezetett, ahol a társaság két részre oszlott. Akiknek ahhoz volt kedvük, azok a gyógyfürdőbe mentek és ott töltötték a délelőttöt. Minden elfogódottság nélkül mondhatom, érdemes oda elmenni. Mások a Kossuth Múzeumban nézelődtek és emlékeztek a XIX. Század nagy történelmi alakjára. Ebédre Szentmártonkátára várták a csapatot. Remek húsleves, hurka, kolbász, sült hús és párolt káposzta burgonyával tette próbára a gyenge gyomrokat. Ám a mozgás csodákat tesz! A cigánybanda muzsikájára mindenki hamar letáncolta az ebédet s ismét maradandó élménnyel tértünk haza.
Legközelebb pénteken délelőtt szórakoznak együtt az idősek, amikor is farsangolni fognak különböző egyéb programokkal fűszerezve.