Menu

Pólus Futónap – XVIII. Palota Kupa

2014.02.20.

A Budapesti Atlétikai Szövetség a XV. kerület Önkormányzat és a Pólus Center támogatásával 18. alkalommal rendezi meg 2014. április 5-én Budapest Mezei Bajnokságát és Terepfutó Versenyét a XV. kerület, Pólus Bevásárlóközpont melletti Szilas patak partján. A szabadban sportolni, futni vágyók 1500 méter és 9000 méter közötti távokon indulhatnak, 9 éves gyermekektől a felnőtt korosztályig.

A sportesemény keretében a szervezők „Fuss a vízért, ültess egy fát” szlogennel a közelgő víz és föld világnapjára szeretnék a figyelmet felhívni, céljuk az egészséges életmódra nevelés, az élhető zöld környezetünk megóvására, a fenntartható fejlődésének biztosítására.

A rendezvény fővédnöke László Tamás úr a kerület polgármestere.

A hagyományos sporteseményre az ország minden részéről érkeznek sportolók, egyetemek és főiskolák hallgatói, szenior atléták, közép és általános iskolák tanulói.

A szabadidős futók és a kerületi diákok, lakosság részére „Fuss, kocogj az egészségedért” néven külön futamot indítanak.

A célban minden résztvevőt frissítővel, teával várják a gondos szervezők.

A futófesztiválra meghívást kapott az egykori kitűnő atléta Miklósa Erika, a világhírű hazai és külföldi operaházaknak csillaga.

Mint a tavalyi évben a rendezvény programját színesítik – Nick Árpád Guinness világrekorder erőművész bemutatója, a Pólus Kutyakiképző Iskola, munkakutya bemutatója és az elmaradhatatlan kerékpáros bemutatók, melyet idén a Flatland demo Team látványos BMX show-ja biztosít.   

A futónapra minden érdeklődőt szeretettel várnak a rendezők és biztatnak mozgásra, kocogásra, elsősorban a tanintézetek diákjait, szüleiket és a kerület lakosságát.

Információ kérhető: Budapesti Atlétikai Szövetség, 1053 Budapest, Curia u. 3. Tel: 266-8028

E-mail: ,

Honlap:

Képgaléria: