Menu

Polgármesteri tájékoztató (május 31-június 28.)

2006.07.02.

Polgármesteri tájékoztató a képviselő-testület 2006. május 31. és június 28?i ülései között eltelt időszak azon eseményeiről, ahol a testületet képviselte a polgármester.

1.) Berlin testvérkerület Hellersdorf kerületrész megépítésének 20. évfordulós ünnepségein vettem részt május 31-én, június 1., 2., 3. és 4-én. Beszédet mondtam és a kerületi képviselő-testület üdvözletét tolmácsoltam a jubileum alkalmából.

2.) A május 31-i ülésen hozott döntésekről a sajtó képviselőit írásban értesítettem.

3.) Június 5-én pünkösdi ünnepségek voltak a kerületi egyházak gyülekezeteiben, két rendezvényen magam is részt vettem.

4.) Tótszentmárton testvértelepülés falunapot és a pünkösdi ünnepség tiszteletére nagyszabású rendezvényt tartott, amelyen kerületi küldöttség is részt vett.

5.) Az Arany János út 79. sz. alatt üzembe helyeztük a drogambulancia szolgáltatást június 8-án.

6.) „Pedagógus Nap” rendezvény volt június 9-én a Csokonai Művelődési Központ épületében. Jutalmakat, kitüntetéseket, jubileumi diplomákat adtunk át bensőséges keretek között.

7.) Hagyományos Újpalotai Napok rendezvényét tartotta az USZIK szervezésében a kerület június 6-11. között. A jól szervezett, nagyszabású rendezvényt sok érdeklődő tekintette meg.

8.) Horvátország nemzeti ünnepe tiszteletére Vukovár, Eszék városokban jártam, a testvérkapcsolatainkat elismerve kaptam meghívást június 10-én egy megható ünnepségre.

9.) Az Újpalotai Napok keretében a Civilek Napja program betét került megrendezésre és ezen magam is részt vettem.

10.) Egyeztetés volt június 12-én a Pedagógus Szakszervezet jogi szakértőivel.

11.) A Mézeskalács tér – Őrjárat u. felöli oldalán átadtuk ünnepélyesen a gyermekek használatába az új játszóparkot. A fejlesztéssel 15 millió forintért általános iskolai korosztály részére játszóparkot valósítottunk meg.

12.) A Díszteremben a képviselő-testület tagjai részére az elektronikai rendszer modernizálásában és szolgáltatás bővítésében egyeztünk meg a GLOBOMAX céggel, ez a képfelvétel automatizálását is magában foglalja.

13.) Június 13-án a XV. kerületi Bethlen Gábor Szakközépiskola igazgatója Donázy István temetése volt, ahol elköszöntem a 18 évig igazgatóként dolgozó vezető pedagógustól.

14.) Horvátország Nemzeti ünnepe volt június 14.-én, amelyet a nagykövetségen rendeztek meg, a kerületet többen is képviseltük.

15.) Száraznád NOK intézmény EU-s országok iskoláival közös pályázatot nyert el. A pályázó országok iskoláit látogatják végig és a projekt tartalmáról konferenciát, helyszíni tapasztalatcserét tartanak. Mi voltunk a házigazdák június 15-én itt a Díszteremben, ahol többek között a több országból érkezetett pedagógusokat fogadtam, és tájékoztattam a közoktatás XV. kerületi helyzetéről.

16.) Bécs (partneri) delegációt fogadtunk, akik idősügyi kérdésekben tanulmányozták a kerületi és fővárosi viszonyokat. A június 15.-16.-17. és 18-án itt járt öt fős delegáció meglátogatta a Fővárosi Közgyűlés Szociális- és Egészségügyi Bizottságok képviselőit, az Arany Alkony Alapítványt, az Erdőkerülő út 34. sz. alatti Idősek Otthonát.

17.) Horgászverseny volt június 17.-én a rákospalotai bányatóban, a „Palotai Kupa” hagyományos versenyre díjakat ajánlottam fel.

18.) Gyermekjuniális volt a Pattogós utcai iskola előtti szabadterületen Újpalotán. A június 17-én szombaton tartott egész napos rendezvénynek nagy sikere volt.

19.) Szociális kerekasztal soros ülése volt június 21-én.

20.) A LAÉT elnökének Molnár Gézánénak sajnálatos halálával megüresedő országos elnöki helyre június 23-án küldöttgyűlésen választott vezetőt a testület. Az új elnök Dr. Németh Péter XV. kerületi lakos lett egyhangú szavazással.

21.) Femina FC női NB I. labdarúgó csapata magyar bajnok lett, az éremkiosztó ünnepségre június 23-án került sor ünnepélyes keretek között.

22.) Az Egészségmegőrző Egyesület Kálló község Idősek Klubjának és polgármesterének meghívására június 24-én kb. 35 fős küldöttséggel utazott el. Én is elkísértem az egyesület tagjait, ahol Nógrád megye közgyűlésének elnöke és a polgármester fogadott bennünket.

23.) Sáp községben voltam június 24-én délután iskola és tornacsarnok ünnepség keretében megtartott falunapon.

24.) Bernecebarátiban egy hétig Kassa, Erdély, Mosonmagyaróvár, több budapesti kerület – házigazda a XV. kerület – 6. alkalommal rendeztük meg a kézműves alkotótábort gyerekek részére. Az öt fős gyermekcsapatokat egy-egy szakpedagógus kísérte el, őket látogattam meg június 25-én vasárnap.

25.) A parlamenti bizottsági elosztások során az Ifjúsági, Szociális Családügyi Bizottság tagja lettem, (eredetileg az önkormányzati és településfejlesztési bizottságba választottak meg) a június 20-i parlamenti döntés módosítása alapján.

26.) TÖOSZ tisztújító közgyűlés volt június 27-én kedden.

Budapest, 2006. június 28.

Hajdu László
polgármester