Menu

Polgármesteri tájékoztató

2006.12.29.

A Képviselő-testület 2006. október 22. és december 20.-i ülései között eltelt időszak azon eseményeiről, ahol a testületet képviselte a polgármester

1.) Ünnepi képviselő-testületi ülés volt október 22.-én, 23.-án az ünnep napján: az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulója tiszteletére rendezett kegyeleti rendezvények kerületi és fővárosi rendezvényein vettem részt.
– 9.30 órakor: koszorúzás a Kossuth utcai katolikus öreg templom falán elhelyezett áldozatok emlék táblájánál
– 11.00 órakor: évforduló tiszteletére emlék Szent Mise és harang behelyezés, illetve megáldása a Kossuth utcai templomban, szolgálatot végezte dr. Paskai László ny. bíboros
– 12.30 órakor: Budapest, I. ker. Tabánban lévő 1956-os emlékmű koszorúzási ünnepségen vettem részt
– 14.30 órakor: Bp. Corvin köz emlékhelynél tartott nagyszabású megemlékezés és koszorúzási ünnepségen helyeztem el a kerület nevében meghatódva virágot
– 16.30órakor: Budapest, X. ker. Köztemető 301-es parcellánál vettem részt és hajtottam fejet az áldozatok és hősök emlékhelyeinél.

2.) Budapest, XIV. ker. polgármestere tett látogatást részben bemutatkozás, de a zuglói oldalon lévő közmű, környezetszennyező telep ügyében egyeztettünk október 25.-én.

3.) Október 25.-én kerületi szintű (1956-os témából) iskolai vetélkedőn vettem részt a Czabán Samu NOK-ban.
4.) Október 26.-án a XVI. kerület polgármesterét hívtam meg egyeztetésre a szomszédságból adódó problémák egyeztetésére.

5.) Október 26.-án a Helytörténeti Múzeumban 1956-os fotókból emlékkiállítás nyílt meg, beszédet és megemlékező gondolatot mondott a kerület szülöttjének tekinthető Pomogáts Béla irodalomtörténész.

6.) Az Őrjárat utca 1-5. szám (volt szovjet katonai kórház, később Észak-Pesti Kórház) főbejáratánál emléktábla avatáson vettem részt a Pátria Egyesület tagjaként és meghívására.

7.) A Budai II. L. Stadion intézmény műfüves pályáján 1956-os gyermek labdarúgó emléktornán jelentem meg.

8.) Október 30.-án képviselő-testületi ülés volt.

9.) Sajtótájékoztató keretében is ismertettük összefoglalóan a képviselőtestület döntéseit november 30.-án.

10.) Pestújhely egykori önálló település közoktatása 1906-os tanévben kezdődött, 100 éves jubileum alkalmából a mai utód iskola pedagógusai, a szülők és a diákok egy kiállítással kezdődő, egy egész hétig tartó emlék rendezvénysorozatot nyitottak meg.

11.) Czabán NOK-ban november 30.-án gyermekrajz és kézműves munkák kiállítása és díjkiosztó ünnepség volt a kerület iskoláiból érkezett pályaművekből.
12.) Budapest Főváros főépítészét hívtuk meg december 1.-jén. Több órás egyeztetés volt a kerület és a főváros együttműködése jövőbeni kiemelt témaköreiről.
13.) FEMINA SC női labdarúgó csapata december 2.-án évzárón értékelte a bajnokság télidejében elért kiugróan jó eredményességét.

14.) Évzáró igazgatói értekezlet volt december 6.-án.

15.) Karácsony közeledtét jelző télapó ünnepségek sorozata zajlott le (december 5.-én a gyerekek cirkusz jegyet kaptak kb. 3.600 fő, nyugdíjas klubokban, iskolákban, óvodákban stb.).
16.) Bűnmegelőzési konferenciát tartottunk a Díszteremben december 8.-án. Az egyházak, civil szervezetek és bűnmegelőzésben tapasztalt szakértőkkel közösen.

17.) Száraznád NOK Lipcséből társintézményi delegációt fogadott december 8-9-10.-én.

18.) Fogyatékkal élők budapesti sportnapját rendezte meg a Pattogós utcai iskola tornatermében, a Száraznád NOK, a XV. kerület és a Fogyatékkal Élők Budapesti Sportszövetsége.

Budapest, 2006. december 20.

Hajdu László polgármester