Menu

Polgármesteri tájékoztató

2006.04.03.

A Képviselő-testület 2006. február 22. és március 29-i ülései között eltelt időszak azon eseményeiről, ahol a testületet képviselte a polgármester

1.) Testületi ülés (február 22.) döntéseiről, informáltuk a nyilvánosságot a február 23-i sajtótájékoztatón.

2.) Vendégh Ferencné Testvériség tér 1. sz. alatti lakost köszöntöttem családi körben 100. születésnapja alkalmából.

3.) Hubay Jenő Művészeti Iskola hagyományos farsangi művész-tanár koncertjét tartotta a hivatal dísztermében. Ezen testvérvárosi művész-tanárok léptek fel Bécs, Kassa, Mosonmagyaróvár városokból.

4.) Megkezdődött az NB I. labdarugó bajnokság tavaszi fordulója.

5.) A Fővárosi Hulladékhasznosító Műben lakossági nyílt napot szerveztünk, jelentős érdeklődés mellett február 25-én szombaton.

6.) Folytatódott a bálok szezonja. farsangi bál, horgász bál, szülő-tanárok bálja volt, amelyeken megjelentem.

7.) Civil szervezet közgyűlése volt március 1-jén a Pestújhelyi Közösségi Házban, ahol a Pátria Egyesület beszámoló és tisztújító rendezvényt tartott.

8.) Március 2-án köszöntöttem a XV. kerület 2006-os újszülöttjét és szüleit.

9.) 100. születésnapján köszöntöttem március 2-án Benkő Gézáné Bocskai utcai lakost.

10.) A telepjáró autók, Mercedes Kupa országos bajnokság futamát hagyományosan a XV. kerületből indították (Én rajtoltattam), március 4-én szombaton. Ide érkeztek vissza az autócsodák március 5.-én.

11.) Részt vettem civil szervezet által szervezett „Tegyük rendbe a környezetünket!” takarítási programon március 4-én szombaton.

12.) Budapest Főváros I. kerület Önkormányzat dísztermében március 6-án hétfőn részt vettem a Budapesti polgármesterek egyeztető találkozóján.

13.) A Platán utcai elöregedett, életveszélyes fasorok megújítása érdekében lakossági fórumot hívtunk össze március 6-án hétfőn a Bogáncs utcai iskolába. A Platán utcai lakók nagy érdeklődéssel vettek részt, ahol a fák felújítása ügyében egyhangú lakossági megegyezés született.

14.) Dr. Bábel Balázs Kalocsai érsek március 6-án a Pestújhelyi Közösségi Házban előadást tartott, amelyen részt vettem.

15.) Látogatást tett a kerületi Gubó utcai Alapítványnál Kiss Péter országgyűlési képviselő, miniszter. A március 7-én történt megbeszélés a fogyatékkal élő gyermekek ügyéről szólt, és túlnőtt tartalma a kerület hatókörén.

16.) A Fővárosi Főpolgármesteri Hivatal Közlekedési ügyosztályvezetőjét és több munkatársát kértük jöjjenek hozzánk és a kerületi közlekedés, az utak, az M0 és más közlekedési ügyekben folytattunk átfogó egyeztetést.

17.) Március 8-án Nőnap tiszteletére számos rendezvényen vettem részt.

18.) A Kozák téri Közösségi Házban Téli János fotóművész vezetésével működő fotó klub tagjainak kollektív kiállítása volt március 8-án, amelyet én nyitottam meg.

19.) Citroen Pásztor újabb autószalonjának megnyitó ünnepségén vettem részt március 10-én a XVII. kerület Pesti úti új telepen.

20.) Gödöllő Városi Önkormányzat szervezésében polgármesterek országos találkozója volt március 10-én. Részt vettem a konferencián.

21.) A Dózsa Gimnáziumban országos tanulmányi verseny lebonyolítására került sor március 11-én szombaton.

22.) A március 15.-i Nemzeti Ünnepünk tiszteletére többen is kaptak magas állami kitüntetést. A Magyar Köztársaság Érdemkereszt arany fokozatát kapta Kádasi István plébános, ezüst fokozatát Csörgő Mária iskola elnök-igazgató, bronz fokozatát Sütő Lászlóné az Okmányügyi Osztály vezetője és Fekete Jánosné a Szociális Foglalkoztató igazgatója.

23.) Március 15-én, szokásainknak megfelelően méltó módon ünnepeltük a forradalom és szabadságharc emlékét.

24.) „Tegyük rendbe a környezetünket!” programon vettem részt, ahol március 17-én közparkot takarítottunk.

25.) A nagy érdeklődésre tekintettel újabb nyílt napot szerveztünk a HUHA-ban. A március 18-án, szombaton tartott üzemlátogatáson nagy tömeg jelent meg.

26.) Civil szervezet közgyűlése – éves beszámoló volt – a Palotai Önvédelmi Védegyletnél március 18-án.

27.) A Kossuth NOK 2006-ban is megrendezte a Palota Népművész Nagymestere és (Kismestere) pályázatát. A beérkezett pályamunkák értékelése, díjazása és a művek kiállításának megnyitója március 20-án volt.

28.) Elhunyt Pataki Béla a XV. kerület Díszpolgára. Temetése március 22-én volt. A 82. éves nyugalmazott tanácselnök 14 évig volt a kerület vezetője.

29.) Kecskeméten tartották a polgármesterek, jegyzők, alpolgármesterek országos találkozóját. A március 23-i rendezvényen többen is képviseltük a kerületet.

30.) Iskoláink igazgatói a MOS Bizottság tagjai és az OMIS Osztály munkatársai tanulmányi kiránduláson vettek részt március 24-25-én Eger városában. A delegációt fogadta Eger polgármestere, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke. Több városi történelmi oktatási létesítményben fogadták őket.

31.) Bartók Béla évforduló – születésének 125. éve – volt március 25-én szombaton. A Hubay Jenő Zeneiskola koncert zenekara és a kassai testvérváros partner zeneiskola hasonló együttese a születésnapon ünnepi koncerttel emlékezett meg a zeneszerző, a tudós, a zongorista, a népzenekutatóról.

32.) Március 27-én hétfőn elhunyt Molnár Gézáné a Létminimum Alatt Élők Társaságának országos, fővárosi és kerületi elnöke, akit mindenki a szegények pártfogójaként tartott számon. Temetése április 7-én 12.45 órakor, lesz a Rákospalotai Temetőben. Szomorú aktualitás, hogy ugyanezen a napon töltené be 77. életévét.

33.) Az országgyűlési képviselő választás kampánya zajlik kerületünkben is, eddig kultúrált és fegyelmezett stílusban.

Budapest, 2006. március 29.

Hajdu László
polgármester