Menu

Polgármesteri tájékoztató

2005.12.09.

Polgármesteri tájékoztató a képviselő-testület 2005. október 26. és november 30. -i ülése között eltelt időszak azon eseményeiről, ahol a testületet képviselte a polgármester.

1.) Sajtótájékoztató keretében ismertettük október 27.-én a képviselő-testület előző napi döntéseit.

2.) Károly Róbert Szakközépiskola Bogáncs utcai telephelyén Európai Uniós
országokból nyolc nemzet és a XV. kerület nemzetközi projekt tárgyalásának vagyunk házigazdája, illetve váltunk tagjaivá a programnak.

3.) China Markt Nagykereskedelmi Központban október 28.-án nyitotta meg önálló Kelet-közép-európai tévéstúdióját a Kínai Népköztársaság FÖNIX TV néven, a több országot ide kapcsoló stúdió gazdasági és kulturális hírforrás.

4.) Mindenszentek napja most négynapos ünnep volt, számos program ezeken a napokon kegyeleti ünnephez kapcsolódott. Magam is több rendezvényen képviseltem a kerületet
(301-es parcella, rákospalotai temető, Kossuth Mauzóleum, Hubay Jenő tér I.
Világháborús Emlékmű).

5.) Útépítések indultak a Közvágóhíd u., Károlyi Sándor u., és Pestújhelyi úton,
ezek indítása, munka beindítása több egyeztetés volt a feladatom.

6.) Az M3-as mellett épült újabb zajvédő fal (Széchenyi u., Tóth István u.) műszaki
átadása és nyilvános zajmérő próbát tartottak november 4.-én 11órai kezdéssel. Az esemény fontos környezetvédelmi műtárgy bővülés, ezt jelzi, itt volt a helyszínen sok szakember, közöttük Vajda Pál főpolgármester-helyettes is.

7.) November 4.-én 16 órakor a Rákoskeresztúri temető 301-es parcellában részt vettem Mécs Imre képviselő – egykori 1956-os szabadságharcos – kezdeményezésére a négy parlamenti párt együttes koszorúzásán.

8.) Civil szervezetekkel volt egyeztetés november 4.-én a költségvetési
koncepcióról, a civil alapprogram kerületi feladatairól.

9.) Takarékossági világnap volt a tájékoztatási időszakban, amely rendezvényt a számlavezető bankunk, az OTP rendezett, képviseltem a kerületet.

10.) Palota Holding Rt alapítói ülését tartottuk meg november 7.-én 8.00 órakor,beiktattuk az új vezérigazgatót, módosítottuk az alapító okiratot.

11.) „15 éves az Önkormányzat” rendezvényen néhány régi volt képviselő nem tudott megjelenni, őket utólag november 10.-én köszöntöttük.

12.) Kassa Tó melletti kerület partner önkormányzatnál tettem látogatást november 11.-12.-én. Téma volt az éves együttműködés tapasztalatai és a jövő évi lehetséges programok egyeztetése.

13.) Tótszentmártonban Szent Márton Nap-i ünnepségén a falú védőszentje egyházi és világi rendezvényein vettem részt november 13.-án.

14.) ÖÉT (Önkormányzati Érdekegyeztető Tanács) ülését tartottam november 14.-én a költségvetés 2006. évi koncepciójáról.

15.) Őrjárat u. 1-5. sz. Járóbeteg-ellátóban dolgozó munkatársak képviselőivel volt részletes érdekegyeztetés a 2006. január 1-től beálló munkavállalói jogviszonyukról.

16.) ANNO 2005 rendezvénysorozat hagyományos programjai november 19-26. között zajlottak. A közel harminc kisebb-nagyobb kulturális esemény öt helyszínen zajlott le, talán minden korábbi éveket meghaladó érdeklődés mellett.

17.) A Csokonai Művelődési Ház 50. születésnapját köszöntöttük, 1955-ben kapta a Csokonai Vitéz Mihály nevet. Köszöntöttük a Kozák téri Közösségi Ház 30. évfordulóját is ezen a szép és megható ünnepségen.

18.) Bálok időszaka volt:
-november 19. Kereskedők Bálja (Bogáncs Iskola)
-november 26. Katalin Bál (Csokonai Művelődési Központ)
-november 26. Nosztalgia Bál (Pestújhelyi Közösségi Ház)

19.) Pártközi egyeztető volt november 21.-én a 2006. évi költségvetési koncepció elképzeléseiről.

20.) Civil szervezeti találkozó volt november 22.-én, amelyen Kiss Péter a kerület országgyűlési képviselője is részt vett.

21.) Egészségügyi Intézményünk, a Károlyi Kórház, a Madarász utcai Gyermekkórház vezetőivel hagyományos egyeztetést tartottunk november 25.-én.

22.) Szent Korona Iskola hagyományos szervezésében asztalitenisz amatőr bajnokság volt az önkormányzati képviselők és szakértők részére november 25.-én.

23.) Nyílt nap volt november 26.-án a HUHA-ban a lakosság nagy érdeklődése mellett.

24.) Karácsonyi Télapó napi ünnepség volt november 29.-én a Magyar Cirkusz és Varieté porondján 10 és 15 órakor két előadás keretében, több mint 3600 gyerek kapta ezt az ajándékot „Mi van a puttonyban?” címmel.

Budapest, 2005. november 30.

Hajdu László
polgármester