Menu

Polgármesteri tájékoztató

2005.10.06.

Polgármesteri tájékoztató a Képviselő-testület 2005. augusztus 31. és 2005. szeptember 28-i ülései között eltelt időszak azon eseményeiről, ahol a testületet képviselte a polgármester.

1.) Tanévnyitókon vettem részt, így a Dózsa Gimnázium szeptember 1-jén, Hartyán Iskola, László Gyula Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda.

2.) Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara XV. ker. elnökségével volt egyeztetésem szeptember 1-jén.

3.) Balatonszárszón voltam József Attila emlékkonferencián szeptember 2-án.

4.) Római katolikus püspök celebrálta a Jézus Szíve Plébánia Rákos úti Templomban – a templom születésnapján – az ünnepi misét szeptember 11-én, szombaton.

5.) Nyilvános fogadóórát tartottam a Szent Korona utcai iskolában, a jelentős érdeklődés mellett szeptember 13-án lezajlott ülésen több önkormányzati képviselő is jelen volt – fő téma az M3-as zajvédő fal építése volt.

6.) Szokásos belső ellenőrzési átfogó vizsgálatok megállapításainak realizáló értekezlete volt a Kontyfa és a Dózsa iskolák gazdálkodásáról szeptember 15-én.

7.) Győri Kornél lelkész urat köszöntöttem 70-ik születésnapja alkalmából és nyugalomba vonulása tiszteletére emlék ajándékot adtam át szeptember 15-én.

8.) Kiss Péter országgyűlési képviselő, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető kancelláriaminiszter egész napos látogatást tett szeptember 16-án a kerületben. Meglátogatta a kerületi Egészségügyi Intézményt, az Ifjúsági-és Sportközpontot, az Aporháza utcai Szociális és Rehabilitációs Alapítvány Krízis Elhelyező és Hajléktalan Részlegét.

9.) Dr. Oláh Lajos háziorvost köszöntöttem 70-ik születésnapja és több mint 40 évi orvosi, valamint közel 30 évi kerületi szolgálata tiszteletéül szeptember 16-án.

10.) 24 órás labdarúgó tornát bonyolítottunk le szeptember 16-án 15 órai kezdettel és szeptember 17-én 15 órai zárással. Több mint 500 sportolót sok barát kísérte el szurkolni, így 24 órán át a műfüves pálya a sport (tömegsport) majálisa volt.

11.) Csók Rénó festőművész önálló kiállítása nyílt meg a Kozák téri Művelődési Házban szeptember 17-én. A művész nagy értékű képet ajándékozott az Önkormányzatnak. Itt él a kerületben és egy jellegzetes kerületi triász-montázst alkotott az utókor számára, az önkormányzatiság 15 éves jubileuma alkalmából.

12.) A Mobilitási Hét az esélyegyenlőség programjával kezdődött szeptember 17-én a FENO Intézményben. A nagyszabású programot több önkormányzati képviselő is megtisztelte.

13.) Mobilitás keretében telt el a szeptember 17-25. közötti hét. Színes, érdekes és jelentős tömegeket mozgató hagyományos rendezvénysorozat volt.
szeptember 19-én a kerékpárosok napja
szeptember 19-én egészség nap
szeptember 20-án a tömegközlekedés napja
szeptember 22-én autómentes nap
szeptember 24-25-én Újpalotán a kereskedők, vállalkozók, egyházak kétnapos közös programja stb.

14.) JET-VILL Kft. a XV. kerület Fázis utcában EU-s forrásokból és önerőből szeptember 17-én adta át új üzemét. Ez 50 főnek ad munkát, és 1,5 milliárd forint/év bruttó árbevételt tervez már az első évben.

15.) A Bűnmegelőzési Tanács ülésén vettem részt szeptember 27-én.

16.) Rákospalotai Hulladékhasznosító Mű mind a négy kéménye és a hozzá épített külön-külön füstgáztisztító technológiai sor üzembe állt. Hivatalos avató ünnepség október 4-én lesz.

17.) Több hétig tartó 4 évente soros ÁSZ vizsgálat kezdődött az önkormányzatnál. Az átfogó vizsgálat kiterjed az önkormányzat minden intézményére.

Hajdu László
Polgármester