Menu

Polgármesteri Tájékoztató

2018.02.22.

A hétvégére várható rendkívül hideg időjárásra tekintettel azzal bíztam meg a Polgármesteri Hivatalt, hogy az esetleges kihűlések megelőzése érdekében a XV. kerületben:

  • Folyamatosan figyeljék az előrejelzést.
  • Folyamatosan legyenek kapcsolatban a Menhely Alapítvány által üzemeltetett és a nap 24 órájában elérhető Közép-magyarországi Regionális Diszpécser Szolgálattal, hogy melyik éjjeli menedékhelyen van szabad férőhely, ahova el tudjuk szállítani az utcán élő személyeket.
  • Az utcai szociális munkások munkanapokon este 22 óráig legyenek elérhetőek, keressék fel az utcán tartózkodókat és tájékoztassák őket a hideg idő veszélyeire, egyúttal ajánlják fel számukra az éjszakai szálláslehetőségeket.
  • A Nappali Melegedő hétvégén is elérhető, 10-16 óra között tart nyitva.
  • Fordítsunk kiemelt figyelmet a szénhidrát- és folyadékpótlásra.
  • Biztosítsuk folyamatosan a hajléktalanok által igényelt eszközöket (pl. takaró, fólia).

Jelenleg a XV. kerületben az Utcai Gondozó Szolgálat által regisztrált hajléktalanok létszáma: 43 fő.

Tájékoztatom a kerület lakosságát, hogy az utcán élő hajléktalanok felkeresése, a megfelelő szállásról való tájékoztatás és a segítségnyújtás folyamatos.

Még egy fontos intézkedésről szeretnék beszámolni: a Család- és Gyermekjóléti Központ folyamatosan fogadja azon családok, idősek esetében a jelzést, akik a saját lakásukban kerülnek veszélyhelyzetbe azért, mert nem tudnak fűteni. A lakásfűtésének visszaállítása érdekében rendkívüli támogatást nyújtunk a rászorulóknak. Kérem, hogy a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatánál (1153 Bp. Bocskai u. 1-3.) nyújtsák be ez irányú kérelmüket. Telefonon, a 305-3185 számon kaphatnak felvilágosítást.

Probléma, illetve krízishelyzet esetén kérem, forduljanak bizalommal Gráczer Irma asszonyhoz, a XV. kerületi Egyesített Szociális Intézmény vezetőjéhez a +36 1 306 3184-es vagy a +36 1 307 6263-as telefonszámon, illetve az igazgato@eszixv.hu e-mail címen.

Az Utcai Gondozó Szolgálat munkatársainak elérhetőségei: 0630/231-5954, 0630/355-5430, 0630/461-3388.

Hajdu László
polgármester