Menu

Polgármesteri javaslat az EMMI részére

2020.05.20.

A bölcsődei és óvodai létszámkorlátozások feloldását kéri Cserdiné Németh Angéla.

Budapest Főváros XV. Kerület Önkormányzatának polgármestere levélben fordult Dr. Kásler Miklóshoz, az emberi erőforrások miniszteréhez, illetve Novák Katalinhoz, család- és ifjúságügyért felelős államtitkárhoz, hogy a megnőtt igények miatt oldják fel az 5 fős csoportlétszám-korlátozást.

https://www.facebook.com/nemethangelabp15/posts/2513314962316234

 

Az elmúlt napok, hetek tapasztalatai ugyanis azt mutatják, hogy folyamatosan növekszik a szülői igény a bölcsődei és óvodai ellátásra. Amennyiben az igények száma meghaladja a maximálisan visszafogadható gyermeklétszámot, a csoportszobák mellett a tornaszobákat is alkalmassá tesszük a gyermekek fogadására és egész napos ellátásukra. A bölcsődei és óvodai ellátásra vonatkozó igények növekedésének jelenlegi üteme mellett az 5 fős csoportlétszám korlátozás miatt belátható időn belül az ellátást már nem fogjuk tudni biztosítani.

A fentiek alapján egyértelmű, hogy a bölcsődei és óvodai intézmények esetében az 5 fős csoportlétszám-korlátozás tarthatatlan. A polgármester a korlátozás legalább 15 fős határt jelentő mielőbbi  felülvizsgálatára, illetve feloldására, tett javaslatot. Cserdiné Németh Angéla Facebook-posztjában arra buzdít mindenkit, hogy nyugodt szívvel írjanak nekik levelet a miniszter@emmi.gov.hu, az info@emmi.gov.hu és a novak.katalin@emmi.gov.hu e-mail címekre. „Talán hallgatnak ránk!” – foglalta össze a polgármester.

  • A Kásler Miklós miniszter részére megküldött teljes levél itt olvasható.
  • A Novák Katalin államtitkár részére megküldött teljes levél itt olvasható.

 

(D.I.)
Fotó: XV Media