Menu

Pódium-gálaműsor

2008.10.19.

Október 17-én délután a Csokonai Művelődési Házban volt a Mi itt vagyunk- idősek Ki Mit Tud?-jának pódium gálaműsora.

A műsort Gyurcsánszky János alpolgármester és Tóth Imre vezette, akik a program fővédnökei: Hajdu László polgármester, országgyűlési képviselő és Kiss Péter kancellária miniszter-, a producer Marsal Géza-, a zenei szerkesztő és egyben közreműködő Siliga Miklós nevében köszöntötték a közönséget, majd a jelenlévőkhöz a műsort megelőzően Hajdu László szólt.
-Tömeg van a teremben, ami annyit jelent, hogy hatalmas szeretet van itt. A mai műsoron szeretettel dolgoztak a szereplők és a háttérben dolgozók. Már többedik alkalommal köszönthetem mindannyiukat Kiss Péter és Csizmár Gábor nevében is. Ugyan most egy gálán vagyunk, de már készülünk a következő Ki Mit Tud?-ra. Most pedig érezzük magunkat jól!- mondta.
E végszót követően pedig a zene, a tánc, a vers és a próza vette át a főszerepet a színpadon. Így lépett fel elsőként Kubik Jánosné, aki Heltai Jenő: A modell és a Háromtól hatig című prózáját adta elő, majd Kaszásné Kerekes Kati operett részletekkel-, a Tamási Áron Hagyományőrző Népdalkórus székely és alföldi népdalcsokorral-, Majer Józsefné táncdalokkal kápráztatta el a közönséget. Ziegler Ágostonné saját művét adta elő, majd a Vágyom egy nő után és a Ma Önről álmodtam megint című operett dallamok csendültek fel Wiesenfart László-, a Millió rózsaszál és a Ha bűn, hogy várok rád című dalok Demeter Zsuzsa szólaltatta meg. A szünetet megelőzően a Promontor dalárda magyar népdalcsokrot, Kemény Józsefné cigánydalokat szólaltatott meg, a Bohémek társastánc csoport pedig standard és latintáncokat, angol keringőt és tangót adott elő.
A második részben a Száraznád Ezüsthang énekkórus fellépését követően Zsikla László József Attila és Petőfi Sándor egy-egy versét mondta el, majd Kelemen András, Hödl Emilné, Kisnémedi Varga Pál-Péter Anna magyar nótákat, Baktay Károly operett részleteket, Feketéné Tóth Mária, Bagyánszki Ferenc táncdalokat adott elő. A több mint háromórás műsor zárásaként az Aranytopán tánccsoport egy forró cha-cha-chával adott igazán jó hangulatot a gálának.