Menu

PIKNIK IV.

2009.09.19.

Komoly hagyománya van már annak, hogy Dréher János festőművész megrendezi egynapos szabadtéri képzőművészeti kiállítását a Rákospalotai Múzeum udvarán. Az elmúlt héten már negyedik alkalommal került sor minderre, melyen szintén a korábbi alkalmaknak megfelelően a három mesterszakács: Apáthy László, Kürti Dezső és Tóth Lajos kevergették, kavargatták a semmi más finomsághoz nem fogható pörköltöt. E nélkül pedig nem igazi ez a szabadtéri rendezvény.

Az eső ugyan megtréfált mindenkit egy héttel korábban, hiszen eredetileg akkor került volna sor a kiállításra, ám a közönség a programhalasztás ellenére is szép számmal jelen volt ezen ünnepen. A kiállítást az oly gyakran a kerületünkben is megforduló művészeti író, dr. Feledy Balázs nyitotta meg, aki mindig részletesen értékeli- ha csak egy-egy mondatban is- a kiállító művészeket, a művészek életútját, és a jelenlegi állomást.
S hogy kik is vettek részt az egynapos tárlaton?
A grafikusművészek közül: ÁBRAHÁM RAFAEL, ESZIK ALAJOS, GYULAI LÍVIUSZ, SÁRKÁNY GYŐZŐ, a festőművészek közül: AKNAY JÁNOS, BARABÁS MÁRTON, BRÁDA TIBOR, DRÉHER JÁNOS, ERDÉLYI ETA, GÁLL ÁDÁM, GYŐRFFY SÁNDOR, HARMATI ZSÓFIA, KOPÓCSY JUDIT, KOVÁCS PÉTER, KOVÁCS PÉTER BALÁZS, KOVÁCS RÉKA, KOVÁTS ALBERT, KRAJCSOVICS ÉVA, LOVÁSZ ERZSÉBET, MAYER BERTA, M. NOVÁK ANDRÁS, PUHA FERENC, SERÉNYI H. ZSIGMOND, SOMOGYI GYÖRGY, SINKÓ ISTVÁN, SZEMADÁM GYÖRGY, SZENTGYÖRGYI JÓZSEF, VARGA AMÁR LÁSZLÓ, VÉGH ANDRÁS, VÉSSEY GÁBOR, ZÖLD ANIKÓ, VARGA PATRÍCIA MINERVA. A szobrászművészek is szép számmal képviseltették magukat: BOLDI SZMRECSÁNYI BOLDIZSÁR, CSEMNICZKY ZOLTÁN, MATA ATTILA, NAGÁMI, SZILÁRD KLÁRA, ZSEMLYE ILDIKÓ, HARASZTŸ ISTVÁN – ÉDESKE, HERITESZ GÁBOR , KALMÁR JÁNOS, illetve DÖMÖTÖR LÁSZLÓ költő, képzőművész, valamint LENCSÉS IDA iparművész.