Menu

Pestújhelyi Palánták gálája

2005.05.31.

A Pestújhelyi Napok keretében csütörtökön a Pestújhelyi Általános Iskola diákjai a hagyományoknak megfelelően verssel, tánccal, prózával mutatkoztak be szüleiknek, tanáraiknak, a közönségnek.

A „PESTÚJHELYI PALÁNTA PÓDIUM” című műsor keretét az iskola énekkara adta, akik programnyitóként Malek Miklós szerzeményét, a Palánta dalt mutatták be, majd közel két és fél órával később a Százszínű csokor című olasz népdallal, illetve a Ritmus rondó előadásával köszöntek el a közönségtől.
Mindeközben Együd Zsolt 6. osztályos tanuló volt az est házigazdája, műsorvezetője.
Frák Erika, elnök-igazgató megnyitó szavaiban külön hangsúlyozta, hogy ez a műsor minden évben a Pestújhelyi Napok keretében zajlik a Pestújhelyi Közösségi Házban és a gyerekek minden alkalommal saját maguk döntik el, hogy milyen műsorszámmal lépnek a közönség elé.
A József Attila utcai „MANÓVÁR” ÓVODA néhány ovisa verses összeállítással köszöntötte a gálát, majd a 8. osztályos Gájer Zsófia maga köré gyűjtve a kicsiket saját meséjét adta elő, amely a tavaszról, a szeretetről szólt.
„KOMÁMASSZONYOK” címmel vicces jelenet következett, majd a negyedikesek után a hetedikesek okoztak vidám perceket graffitikből álló műsorukkal. Igazi jelmezes mesével készültek az 1.a. osztályosok, akik „A HÁROM PILLANGÓ” mesét adták elő, illetve az 1.b osztályosok közül tizenketten a „DZSUNGEL KÖNYVE” című frappáns tánccal szórakoztatták a közönséget. A jókedv csak fokozódott, hiszen megjelent „JEROMOS A REMETERÁK” a 2. osztályosok előadásában illetve „PIROSKA ÉS A FARKAS” modern feldolgozása a 6. osztályosok tolmácsolásában. Az ötödikes lányok és a fiúk egymást „cikizték” egy zenés-irodalmi összeállítás keretében, illetve a szünet előtti utolsó produkcióként a harmadikos lányok aerobic táncára tapsolhatott a közönség.
A második részben egy házikóban élő állatok elevenedtek meg az elsősök műsorában; a 4.a osztályosok „A RÁTÓTI CSIKÓTOJÁS” , míg a harmadikosok egy humoros párbeszéd keretében adták elő horgász-jelenetüket, melynek végén a „Nagy Ho-ho-horgász” című dal is felcsendült. A negyedikesek „A KIRÁLY ZÁPFOGÁ”-ról szóló mozgalmas meséjüket mutatták be, majd a ballagó nyolcadikosok tükröt tartottak maguk és tanáraik elé az Iskola diákszemmel című vidám bemutatójukban.
A kellemes délután pedig a korábbiakban már említett iskola énekkar műsorszámával ért véget. Ezután az elnök-igazgatónő köszönt el a közönségtől kívánva, hogy a ballagáson, a tanévzárón ismét találkozhatunk egymással.