Menu

Pestújhelyi Ősz ötödik alkalommal

2005.10.11.

A Pestújhelyi Nevelési-Oktatási Központ idén október 11-14. között rendezi meg hagyományosan a Pestújhelyi Ősz rendezvénysorozatot.

A kedd délutáni nyitórendezvényen Frák Erika, elnök-igazgató köszöntötte a megjelenteket, külön kiemelve Ambrus Jánost, a MOS Bizottság elnökét, Lindner Gusztávot, az OMIS osztályvezetőjét, Podmaniczky Elek önkormányzati képviselőt, valamint a kassai testvérkerület Dnyeperszka utcai iskolájának tanulóit.
-Hagyományosan rendezzük meg a Pestújhelyi Ösz rendezvénysorozatot, idén immáron ötödik alkalommal. Az iskola hagyománya az is, hogy diákjaink évente többször járnak alkotótáborban Bernecebarátiban, Hejcén, Balatonvilágoson, illetve már háromszor voltak Szadán is. A Suli-szalonban most az elmúlt öt évben az erdei iskolákban készített legjobb alkotások látható kiállítás- mondta Frák Erika, majd elmondta, hogy második alkalommal vannak a kassai iskolások a pestújhelyi iskolásoknál, akik az elkövetkező négy napban részt vesznek a programokon.
-Remélem, hogy szép élményekkel térnek majd haza- mondta.
Ezt követően az énekkarosok egy őszi dalcsokrot adtak elő, illetve a másodikos kisdiákok verssel, furulyaszóval köszöntötték a megjelenteket.
Ambrus János megnyitó szavaiban köszönetet mondott az iskola vezetésének, hogy hagyományosan megrendezik minden év őszén ezt a programsorozatot.
-Az iskolára jellemző a hagyományteremtés, hiszen azok a diákok, akik már elhagyják az intézményt, azok is büszkén vallják, hogy idejártak. Gratulálok az első helyezett pályamunkákat beadó diákoknak, akik jutalomtáborozáson vehetnek részt Hejcén. Dicséret illeti mind a 125 pályázót illetve a pedagógusokat, akik segítették munkájukat.
Bécsi Edéné Klári néni, az osztályfőnöki munkaközösség vezetője mielőtt kiosztotta a tíz éve hagyományosan meghirdetésre kerülő tanulmányi verseny nyerteseinek az okleveleket elmondta, hogy sok szép pályamunka érkezett, s szinte kivétel nélkül minden felső tagozatos diák valamelyik tantárgyból nyújtott be pályázatot, többen 2-3-4 tantárgyból is.

Tanulmányi verseny:
I.helyezett:
Temlin Olivér és Rózsa Péter (földrajz), Wiener János (történelem), Wiener János és Tóth Bianka (irodalom), André Enikő (fizika), Kiss Tamás (kémia), Nádudvari Ádám és Balázs Mónika (biológia), Ster Dániel és Temlin Olivér (angol), Temlin Olivér (technika), Balázs Mónika (rajz)

II.helyezett:
Tóth Bianka (földrajz), Szűcs Adrienne (történelem), Szűcs Dániel és Szűcs Adrienne (irodalom), Barna Orsolya (fizika és kémia), Együd Norbert és Vörös Alexandra (biológia), Szűcs Dániel és Bencze Dávid (matematika), Vígh Zoltán és Együd Norbert (angol)

III.helyezett:
Rimán Zoltán (földrajz), Vörös Alexandra (történelem), Kurunczi Ádám és Vörös Alexandra (irodalom), Iván György (fizika), Rózsa Péter (kémia), Rózsa Péter, Együd Zsolt és Vadkerti Flóra (bilógia), Temlin Olivér és Tollay Máté (matematika), Köröntös Dénes és Wiener János (angol)

Hős Gézáné Judit néni, a könyvtáros az irodalmi verseny díjazottjainak adta át a jutalom oklevelet, így a próza kategóriában az első helyezett Wiener Jánosnak (5-6.osztály) és Tóth Biankának (7-8.osztály), a második helyezett Szűcs Dánielnek (5-6.osztály) és Szűcs Adriennek (7-8.osztály), valamint a vers kategória első (Nádudvari Ádám (5-6.osztály), Együd Zsolt (7-8.osztály)) és második (Komsa Nikolett 5-6.osztály) helyezettjének.
A díjkiosztó végén Nádudvari Ádám felolvasta az első helyezést nyert versét.
A kiállítás megtekintését megelőzően Frák Erika elnök-igazgató még elmondta, hogy a tantárgyi versenyek első helyezettjei mellett, a legtöbb második helyezést elérő diákok, valamint a legjobban teljesítő énekkari tagok utazhatnak el a jövő hét végén a hejcei jutalomtáborba, ahol a művészetekkel fognak foglalkozni.
A Pestújhelyi Ősz programjai a héten folytatódnak:
Október 12-én, szerdán déltől egészen öt óráig várják az érdeklődőket az egészségnap programjai. Lesz fog-és szájhigiénia-, légzésfunkció valamint látás-és hallásvizsgálat, testsúly-, testzsír-, vérnyomás-, vércukorszint-mérés, táplálkozási tanácsadás. Lehetőség nyílik a fittnes gépek kipróbálására, lesz mézbemutató és bioételek kóstolója, valamint drogprevenciós előadás. Mindemellett bűvész műsorral várja az érdeklődőket Kőhalmi Ferenc.
Október 13-án, csütörtökön a sportnap keretében délután 2-5 óra között várja a felfrissülni-, sportolni vágyókat a foci, a ping-pong és a tollaslabdázás, s mindeközben a Pestújhelyi Közösségi Ház udvarán kerékpárra pattanhatnak azok, akik kedvet éreznek magukban ahhoz, hogy ügyességi versenyeken vegyenek részt.
Október 14. a Szüreti Nap. Ezen a napon szőlőpréseléssel, mustkóstolással, játszóházzal és tombolasorsolással tölthetik a délután a diákok és a felnőttek, majd este a Szüreti bállal ér véget az egész hetes programsorozat.