Menu

Pestújhelyi Napok után, Újpalotai Napok előtt

2006.06.03.

Az elmúlt héten sok-sok sikeres programmal fejeződtek be a Pestújhelyi Napok, s néhány napon belül a kerület másik részén, Újpalotán várja az érdeklődő lakosokat a területrész eseménysorozata.
Bár részleteiben már több pestújhelyi eseményről is beszámoltunk a honlap olvasóinak, most még több más programról is olvashatnak részletesebben.

Több sportnak is hódolhattak az itt élők: versenyezhettek egymással az ultisok, a focisták, a ping-pongozók, a bridzselők.

Az ultibajnokság végeredménye:

I. Fogarasi László
II. Bartók Zsolt
III. Holhos János

A kispályás focibajnokságon nyolc csapat indult, s közülük került ki a felnőtt illetve az ifi csapat győztese.
Igazán becsületesen helyt álltak a csapatok és igyekeztek a legszabályosabb módon játszani egymással.

Foci bajnokság végeredménye:
I. Gránát SC
II. Rét FC
III. Védőszárny ASE

Ifjúsági győztes Los Színyeis

Az agyat tornáztatták meg a bridzselők, akik asztalok mellett ültek le egymással és vívtak kártyacsatát.

Bridzsverseny végeredménye:
I. Czimbó Lajos
II. Lovas Kata
III. Cserkuti Pál

A pingpongasztalok mellett szintén kemény csatát vívtak a sportszeretők egymással. A labda csak pattogott, s ki tudta, hol állt meg…..

Asztalitenisz bajnokság végeredménye:
I. Héjj Marcel
II. Barabás Gábor
III. Jancsa Gábor

Azonban a lokálpatrióta pestújhelyiek nemcsak sportolni szeretnek, hanem lakóterületükkel évről évre egyre többen próbálnak megismerkedni. Így került sor a botanikai sétára is, melyet majdnem elmosott az eső, de azért hősiesen bejárta Pestújhelyet a maroknyi kis csapat.
Ahogy az elmúlt években a nevezetes épületeket helytörténeti szempontból látogatták meg a lakók Ádám Ferenc kalauzolásával, majd tavaly László Tamás építész vezetésével a település-szerkezet sajátosságait ismerhették meg, úgy az idei évben Kósa Géza, a Vácrátóti Arborétum munkatársa volt a csapat vezetője az utcák, terek növényvilágát fölfedező sétán., majd másnap a szintén már hagyományos temetői sétán vettek részt többen. A temetőben Ádám Ferenc vezetésével fölkeresték Pestújhely nagyjainak – sajnos évről-évre gyarapodó számú – nyughelyét, miközben a csoportvezető beszélt a temető történetéről. A síroknál egy-egy szál virágot helyeztek el a megemlékezésen részt vevők.
Érdekes kiállítás nyílt a Pestújhelyi Közösségi Házban: Pestújhelyi képeslapok, XXI. század címmel. A fotókiállítást Nagy Edit nyitotta meg. Elmondta, hogy 62 pályamű érkezett be 12 fotóstól, melyet a zsűri (két fotós: Vargosz és Nagy Botond, valamint két kollega: Szőke Zoltán, Harazin Éva) bírálta el , s ők válogatták ki a kiállításra kerülő fényképeket.
-Ők alakítottak ki egy verseny végső sorrendjét, de a közönséget nem szeretnénk
befolyásolni. Ezért csak a közönségdíj átadásának időpontjában (jún.24.19
óra Szentivánéji buli)hozzuk nyilvánosságra. Addig a közönség 200
forintért vehet szavazójegyet és teheti le a voksát a számára legjobban tetsző fotóra. A közönségdíjas pedig utalvány formájában megnyeri a szavazójegyekből befolyt összeget.
Egy ?igazi? ágyjelenetet láthattak egy felvonásban azok, akik a Priznic című darabot tekintették meg. Szabó Réka koreográfiájában ?két ágyhoz kötött félőlény? (Gőz István, Kövesdi László) szerepelt, akik úgy különböznek egymástól, mint két tojás. Épp ezért volt is ebből félreértés rengeteg.
A kisebbek péntek délelőtt Környei Alíz gyermekműsorát tekinthették meg Muzsikáló esztendő címmel, melyben volt játék, muzsika, mondóka, tánc. Ezen a napon délután pedig az évről évre hagyományosan visszatérő program, a Palánta Pódium várta a gyerekeket, melynek keretében a Pestújhelyi Nevelési Oktatási Központ óvodásainak és iskolásainak tanévzáró műsora került a színpadra.
A programzáró hétvégén szombaton először a Jól kifőztük vígasság várt mindenkit színesebbnél színesebb programokkal tánccal, énekkel, gyerekkműsorral, játszóházzal, kézműves foglalkozásokkal, miközben épp egy tucat csapat vett részt a főzőversenyen.

Főzőverseny végeredménye:

I. Újpesti Zsiványok (halászlé)
II. Ko-ko team (gulyásleves, túrófánk)
III. Piros hetesek (cowboy leves)
és az Utra Mari társaság (túrós és szilvalekváros derelye)

Este szabadtéri házibulival, a Shilling?s zenekarral és Lovasi Gábor DJ-vel, valamint tánccal, tombolával üthették el az időt a pestújhelyiek, majd az eseménysorozat zárásaként vasárnap este Pestújhelyi Evangélikus Templomban Bábel Klári hárfaművész koncertje volt. Az előadáson Glinka: Nocturne,
Handel: Téma és variációk, Donizetti: Kadencia a Lammermoori Lucia című operából és Mechedelov: Paganini variációk című darabjainak hangjai.
Azonban a kerületi eseménysorozatok ezzel nem értek véget, hiszen már csak néhány napig kell várnunk, s kedden kezdetét veszik Újpalotán az Újpalotai Napok programjai.

Kapcsolódó cikk: