Menu

Pestújhely, Rákospalota, Újpalota- fotók között
(képes beszámoló a cikk végén)

2007.04.18.

Valóban, a kerület három részéről esik szó…kiállítások kapcsán. Ugyanis az elmúlt napokban a kerület mindhárom helyszínén nyílt egy-egy nem is akármilyen tárlat.
Ha valaki pénteken, április 13-án délután felkerekedett, hogy ellátogasson valamelyik kiállítóhelyszínre a megnyitóra, akkor valóban igyekeznie kellett…Simák Gergő fotókiállítása a Pestújhelyi Közösségi Házba invitálta a látogatókat, míg Kugelbauer Ida és Pajor Gábor a Csokonai Művelődési Házba máltai hangulatot varázsolt fotóival, s akkor még nem beszéltem arról, hogy a Kozák téri Közösségi Házban Armuth Gábor fotói hívogatták a vendégeket. Akkor most én is egy rövid sétára hívom Önöket!

1000 kilométer képekben címmel Simák Gergő, a Prizma Kör alkotója mutatkik be ezekben a napokban Pestújhelyen. A kör tagjai rendszeres kiállítók ezen a helyszínen hónapról hónapra, évszakról évszakra. S hogy milyen bensőséges volt a megnyitó? R?bert Bob, a kör vezetője nyitotta meg a tárlatot, s ajánlotta mindenki figyelmébe a fiatal alkotóművészt, miközben Dömötör Nóra -aki szintén a kör tagja- a saját szerzeményét szólaltatta meg brácsán zeneszerető kolleganőjével, Poór Nikolettel (cselló) együtt.
Ugyanebben az időpontban Armuth Gábor fotóművész is bemutatja alkotásait a Kozák téren. Ő amellett, hogy fotóművészként számtalan díjnyertes alkotást tudhat magáénak, s eredetileg fotósnak készült, a hetvenes évek közepétől Korga Györgynél tanult festeni, rajzolni, s magát a festészetet.
Néhány száz méterrel odébb pedig Bálványos Huba Munkácsy- és Szent-Györgyi-díjas grafikus, tanár nyitotta meg Kugelbauer Ida és Pajor Gábor fotókiállítását. A két alkotó turistaként látogatott el Máltára az idei év elején, ahol számtalan szép fotót készítettek.
„Nagyon jól estett a 16-20 fokos meleg, a ragyogó, mediterrán napsütés, az illatos Földközi-tenger levegője. Az éghajlat és az ebből fakadó hangulat keretezte be azt a sok látni- és fényképeznivalót, aminek egy cseppje ez a kiállítás.”-írták ajánlójukban a művészek.
S ha a sok-sok fekete-fehér s színes fényképeket végignéztük, akkor végre leülhetünk, megpihenhetünk.
No, de meddig is láthatóak a fotók?
Simák Gergő kiállítását április 29-ig a PeKH Folyosó Galériáján látogathatják. Armuth Gábor fotóinak tárlata egy nappal később, április 30-án zárja be kapuit a látogatók előtt a Kozák téri Közösségi Házban, míg az ifjú házaspár (Kugelbauer Ida, Pajor Gábor) máltai anzixa szintén eddig a napig várja az érdeklődő tekinteteket.

Kapcsolódó cikkek

Kapcsolódó linkek

Képes beszámoló

Kugelbauer Ida és Pajor Gábor kiállítása a Csokonai MK-ban