Menu

Pert nyert a polgármester és a jegyző

2019.05.09.

A Magyar Hírlap cikke több ponton is valótlanságot állított az elsőfokú ítélet szerint. Az újság online felületét helyreigazításra kötelezték.

Sajtó-helyreigazítási pert nyert a Magyar Hírlap Online Szerkesztőségével szemben a XV. kerület polgármestere és jegyzője. Németh Angéla és dr. Lamperth Mónika azután fordult bírósághoz, hogy lap egy 2019. március 1-jén megjelent cikkében fideszes politikusokra hivatkozva valótlanságokat híresztelt a képviselő-testület költségvetést elutasító döntését követően. A Fővárosi Törvényszék április 29-i elsőfokú ítéletében ezt megerősítette, és arra kötelezte a szerkesztőséget, hogy öt napon belül a magyarhirlap.hu oldalon 24 órán keresztül önálló hírként a főoldalon, és mindaddig, míg a cikk is elérhető, de legalább 30 napra a a cikk címe alatt, a szöveg felett tegye közzé a következő közleményt:

„Helyreigazítás:

A 2019. március 1. napján megjelent „Lamperth dróton rángatja a rákospalotai polgármestert” című cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy Lamperth Mónika nyíltan pártpolitizált. Valótlanul állítottuk, hogy Victorné Kovács Juditot a költségvetési tervezet előkészítése során nem kérdezték meg. Ezzel szemben a valóság az, hogy Victorné Kovács Judit számos költségvetési egyeztető tárgyaláson részt vett. Valótlanul állítottuk, hogy Victorné Kovács Juditot a testületi ülés másnapján már be sem engedték a hivatalba.

Valótlanul állítottuk, hogy Victorné Kovács Judit alpolgármesterként egy faházban kapott egy kis szobát. Ezzel szemben a valóság az, hogy az alpolgármester új, a korábbinál kisebb irodája a Polgármesteri Hivatal Budapest XV. kerület, Eötvös utca 1. szám alatti irodahelyiségében lett kijelölve. Valótlanul állítottuk, hogy Victorné Kovács Judit titkárnőjének azonnal felmondtak. Ezzel szemben a valóság az, hogy a titkárnő továbbra is a Polgármesteri Hivatal Polgármesteri Kabinetjén dolgozik.”