Menu

Pattog a labda

2011.08.18.

A kerületben, nem is oly messze a Szentmihályi úttól gyakran lehet labdapattogást hallani. Hogy mindez a hang honnan szűrődik ki? A Budapesti China Mart épületéből, ahol éppen 5 hónappal ezelőtt alakult meg a Magyar-Kínai Asztalitenisz Klub.

Ezen a rendezvényen kerületünk alpolgármestere, Bitvai Nándor is részt vett, sőt kifejezésre juttatta, hogy mind szélesebb körben igyekszik terjeszteni a szabadidősport fontosságát a kerületi lakosok között.
A versenyek, a HCTC Kupáért folytatott verseny azonban már február végén kezdetét vette három kategóriában: az „A” (a 2010-2011. bajnoki évben NB III vagy annál magasabb osztályban nem szerepelt játékosok), a „B” (a Budapest Bajnokságban vagy annál magasabb kategóriában nem szerepelt játékosok), és a „C” (a semmilyen osztályban (beleértve a kerületi bajnokságot is) nem szerepelt játékosok) kategóriában. Az összesített eredményhirdetés pedig az év végén lesz, amikor is minden kategóriában a győztes átveheti a vándorkupát.
Az elmúlt hónapokban ennek megfelelően- még a nyár folyamán is- folyamatosan pattogott a labda.
Legutóbb július végén születtek szép eredmények, és annak ellenére, hogy javában tombolt a nyár, sokan vettek részt a bajnokságban.
A versenyeken az alábbi indulók értek el dobogós helyezést:

„A” kategóriában
1. Arnold Lehmann 12p
2. Mohácsi Péter 10p
3. Xu Hai Long 8p

„B” kategóriában
1. Arnold Lehmann 12p
2. Georg 10p
3. Kandikó János 8p

„C” kategóriában:
1. Georg 12p
2. Báncsi Szilárd 10p
3. Tamásdy László 8p

Az augusztusi versenyekre pedig éppen ezekben a napokban kerül sor, míg a jövő hét végén, augusztus 28-án, vasárnap 14 órakor a Feeling Rain Kupáért vehetik birtokba a zöld asztalt a versenyzők.
Amint a klub honlapján is olvasható gondolatokkal mindannyian egyet érthetünk: a klub célja, hogy minél több emberrel megszerettessék ezt a sportot. Szeretnénk alkalmat biztosítani arra, hogy az amatőr játékosok is összemérhessék tudásukat.