Menu

Parkolófelújítás: újabb környék kerül sorra

2020.09.08.

A nyár elején átadott új, illetve felújított parkolók után most a rákospalotai Epres sor házai előtti újulnak meg az autóbeállók.

Az Epres sor a XV. kerület egyik központi, frekventált övezetében található. Az Epres sor 2-7. előtti parkolók 200 méter hosszan csatlakoznak a nagy forgalmú, fővárosi kezelésű útra. Az autóbeállók jelenlegi burkolata előregyártott betonelemekből áll, és ezek felülete a hosszú évek alatt jelentősen elhasználódott, rétegesen felfagyott.

„Sem esztétikai, sem biztonsági szempontból nem volt már fenntartható a parkolók jelenlegi állapota. A fejlesztés elsősorban az ott lakók kényelmét szolgálja” – mondta Bodó Miklós (Mindenki a Tizenötödikért), a 3-as választókerület egyéni képviselője.

A parkolók városképi megjelenését szolgáló felújítás szerepel a kerület 2020-as költségvetésében. A kivitelező a Répszolg Nonprofit Közhasznú Kft. lesz, a munkák szeptember 7-én kezdődtek és várhatóan október közepére érnek véget. A beruházás bekerülési költsége 15,8 millió forint.

A kivitelezés során a meglévő betonburkolatra új aszfaltréteg kerül és az útcsatlakozásnál szintkülönbség áthidalására „K” útburkolati szegély építenek be. Pótolják, javítják a sérült, hiányos kiemelt szegélyeket is.

„Az így kialakított, megújult parkoló mindenképp méltó lesz a kerület központi arculatához. Ez azt is magával hozza, hogy a környezetére az eddiginél is jobban rendben kell tartani. tartásának igényét is” – mondta el Bodó Miklós.

(Cs.B.)

Fotók: Nagy Botond/XV. Média