Menu

Park és parkolók Pestújhelyen

2020.07.14.

A Törökszegfű téren és a Mézeskalács téren is elkészültek a fejlesztések.

A 2019-es költségvetés hiánya, aztán a járványhelyzet miatti rendkívüli viszonyok miatt az elmúlt hetekre, hónapokra számtalan fejlesztés, beruházás maradt. Így történt ez Pestújhelyen is, ahol térrendezés zajlott és új parkolóhelyeket is kialakítottak.

Mindenkire gondolnak

Több generáció él együtt itt is, a mostani parkrendezés ehhez teremt új feltételeket a Törökszegfű téren – erről is beszélt Király Csaba (Mindenki a Tizenötödikért), amikor a pestújhelyi közterület megújulását lezárták. A 7-es választókerület képviselője elmondta, hogy a házak közötti területen egy elhanyagolt, nagy betonplacc volt, amit korábban gyerekek KRESZ-pályájának alakítottak ki. Ez megszűnt és a helyén füves területet alakítottak ki. Padok újultak meg és újak is kerültek ki, illetve vízcsapot is telepítettek – így teljes lehet a felfrissülés a tömbházak között.

A teljes munkálatok 18 millió forintot tettek ki és a Répszolg Kft. kivitelezésében történtek meg. A füves rész mellett ugyanis kicserélték a meglévő kosárpálya burkolatát, illetve lecserélték a palánkok mögötti eddigi vasrácsokat „lakosságbarát” hálóra – ez már Tóth Imre (Mindenki a Tizenötödikért) szavaiból derült ki. Az alpolgármester hozzátette, ez a fejlesztés is a 2019-es költségvetésben szerepelt, de a büdzsé fideszes blokkolása miatt átcsúszott a megvalósítás 2020-ra.

Mézeskalács tér: enyhülő parkolási gondok

Király Csaba hozzátette, a fejlesztés itt nem áll meg, mert a parkos terület rendezését folytatják a Széchenyi út felé. Illetve a tér melletti egykori bölcsőde udvara alkalmas lenne, hogy játszóteret alakítsanak ki ott.

A Törökszegfű tértől nem messze, a Mézeskalács téren pedig az autósok kényelmét szolgáló munkák fejeződtek be: a lakosság igényeit kiszolgálva 16 darab új parkolóállást építettek ki, középső szervizúttal. Az érintett területen a munkálatoktól függetlenül is a beteg fák pótlására és újak ültetésére került sor.

(Cs.B.)

Fotók: Nagy Botond/XV. Média