Menu

Pályázat: segítség a digitális oktatáshoz

2020.11.16.

Az önkormányzat 15 millió forintos kerettel pályázatot írt ki informatikai eszközök beszerzésére – rászoruló családok részére.

Nem enyhül a járványhelyzet, a közoktatásban tanulók jelentős része most is digitális oktatásban vesz részt. Tavasszal kiderült, sokakat érthetően és érezhetően felkészületlenül ért az átállás, nem voltak meg az ehhez szükséges eszközök sok családban. Hatékony állami programok híján világossá vált, az önkormányzatok segítségére van szükség.

Az önkormányzat még a nyáron úgy döntött, hogy segítséget nyújt a XV. kerületi, rászoruló családoknak abban, hogy felkészüljenek egy ilyen helyzetre. Cserdiné Németh Angéla polgármester most újra kiírta a pályázatot informatikai eszközök – laptopok illetve tabletek – beszerzésére, 15 millió forintos keretösszeggel. Az elnyerhető legmagasabb támogatás pályázatonként 50 ezer forint.

A részletes pályázati kiírás itt olvasható.

Néhány fontos tudnivaló, feltétel:

  • szükséges legalább egyéves XV. kerületi bejelentett lakó- vagy tartózkodási hely, illetve életvitelszerű itt tartózkodás;
  • Pályázó gyermeke köznevelési intézmény 1-13. évfolyamán tanulói jogviszonnyal rendelkezik vagy a pályázó nappali tagozaton aktív felsőoktatási jogviszonnyal rendelkezik.
  • családonként legfeljebb két pályázat nyújtható be;
  • a családban az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladhatja meg 120 ezer forintot, gyermeket egyedül nevelő személy esetében a 150 ezer forintot;
  • a pályázat utófinanszírozásban működik: a megvásárolt informatikai eszköz árát számlával kell igazolni, a támogatást a döntés után 15 napon belül fizeti ki az önkormányzat banki átutalással;
  • a pályázat benyújtásának határideje 2020. november 16. (hétfő) – 2021. március 31. (szerda) 16.00 óra – a pályázatok folyamatosan beadhatók, elbírálásuk folyamatos!

Szükséges, letölthető dokumentumok:

(Cs.B.)