Menu

Pályázat a védett építészeti értékek megőrzésére

2021.05.06.

Vissza nem térítendő támogatás nyerhető el a XV. kerületi egyedi védett épületek felújításához.

A védett építészeti értékek megőrzése érdekében meghirdette Cserdiné Németh Angéla polgármester a „XV. Ke­rületi Ér­tékvédelmi Támo­gatás 2021” pályázatot.

A pályázat keretén belül vissza nem térí­ten­dő, előfi­nanszírozott pénzügyi támogatást lehet elnyerni, az értékvédelmi szem­pont­ból egyedi védett épü­letek, illetve azok tartozé­kainak korhű felújításához, rekonstrukciójához, továbbá a MÁV telep településrész építészeti értékeinek megmentéséhez. A támogatás legfeljebb 2.000.000,- Ft értékben kérhető, továbbá a ter­vezett beruházás összköltségének legfel­jebb 50 százalékát érheti el.

Pályázati határidő: a pályázati anyagokat 2021. június 21. hétfő, 16:00 óráig lehet a Főépítészi Irodára személyesen benyújtani.

További információk: A pályázathoz előze­tesen az iroda munkatársai személyesen vagy a foepitesz@bpxv.hu e-mail címen segít­séget nyúj­tanak.

A döntés menete: A benyújtott pályázati anyagokról szakmai szempontok alapján a polgármester dönt, s ezután a nyertes pályázók­kal támogatói szerződés kerül megkötésre.

A pályázati kiírás, a hozzá tartozó mellékletek és a helyi védett épületek listája innen tölthető le:

(Cs.B.)