Menu

Palotai Randevú új helyszínen

2009.09.24.

Az elmúlt években még Újpalotán randevúztak egymással az őszi Palotai Randevú programsorozatban az érdeklődők, amely rendezvény idén új helyszínen debütált: a Szántóföld úton, a napközis tábor területén.

Az eseményt a BKIK XV. Kerületi Szervezete, a kerületi önkormányzat, valamint a Károly Róbert Kereskedelmi Szakközépiskola, Általános Iskola és Óvoda szervezte közösen. A program fővédnöke Hajdu László polgármester, országgyűlési képviselő volt, míg a megnyitón jelen volt Kiss Péter miniszter, országgyűlési képviselő is.
A program igen sokszínű volt. Már korán reggel a bográcsokban főttek a finom falatok, míg a színpadon délelőtt kezdődtek meg a programok a kerületi iskolák zenés-táncos produkcióival- színpadra léptek a Hubay Jenő, a Kolozsvár, a Dózsa és a László Gyula iskola tanulói, majd délután nagysikerű koncertet adtak az Irigy Hónaljmirigy tagjai. A Caribean Tropical Show és a karaoke döntő megtekintését követően este Korda György és Balázs Klári szórakoztatta. Az est vége és egyben fénypontja pedig a tűzijáték volt.
A nap folyamán természetesen minden korosztály kivehette a részét a programokból, hiszen számos sportágban nyílt lehetőség az egymással való megmérettetésben: pl. családi sorversenyek, focibajnokság, váltóversenyek, strandröplabdázás. A sportbemutatókon az aerobic, Bujutsu-Kai Kenshin Ryú sportágak képviselőit nézhették meg az érdeklődők, illetve lehetőség nyílt sporttotó kitöltésére, lufifújásra, arcfestésre, aszfaltrajz-versenyre is.
A nap folyamán szintén a korábbi évek hagyományainak megfelelően szakmai konferenciára is sor került: a BKIK XV. kerületi szervezete és a Károly Róbert Kereskedelmi Szakközépiskola, Általános Iskola és Óvoda közösen szervezte a szakképzéssel kapcsolatos tanácskozását. A sporttelepen tartott eseményen részt vett Horváth Csaba főpolgármester-helyettes, aki a szakképzést érintő törvényi változások és azok budapesti hatásairól tájékoztatta a konferencia résztvevőit. Dorsánszki Zsoltné, az Összefogás TISZK Szakképzés-szervezési Nonprofit Kiemelkedően Közhasznú Korlátolt Felelősségű Társaság ügyvezető igazgatója a szakképző központok és a Károly Róbert Szakközépiskola közösen elvégzett munkájáról, annak eredményeiről és lehetőségeiről beszélt, míg Elek Csaba, a BKIK Oktatási és Továbbképzési Osztályának szakképzési vezetője a szakképzés helyzetét mutatta be a kamara és a vállalkozók oldaláról. Szántai-Sárközi Ambrus, a BKIK XV. kerületi szervezetének alelnöke a felnőttképzés és a vizsgáztatás gyakorlati tapasztalatairól beszélt, míg Erdélyi László, az Észak-pesti TISZK egyik vezetője a kialakult gyakorlatról adott számot, Kudett Gyuláné, a Károly Róbert Kereskedelmi Szakközépiskola intézményegység vezetője pedig az érettségire épülő szakképzés helyzetéről és az intézmény akkreditált vizsgaközpontjainak eredményeiről szólt.