Menu

Palotai Ősz

2004.10.04.

Ismét eltelt egy év, s így a tavalyi évet követően idén már hagyományként gyűltek össze Rákospalota és Újpalota lakói a Karácsony Benő parkban, hogy egy háromnapos rendezvénnyel búcsúztassák a nyarat, s köszöntsék az őszt. Sajnos, az időjárás oly szeszélyes volt, hogy a lakók többsége szívesebben húzódott be lakásába, mintsem ellátogasson a színes programokra. Akik azonban nem féltek a széltől, esőtől, azoknak még a nap is kisütött néhányszor vidámságot varázsolva az arcokra.

Pénteken a Digital együttes koncertje nyitotta rendezvénysorozatot, miközben sokan elfoglalták helyüket a parkban található sörsátrak mellett, a vidámpark szomszédságában. A szombati napon aztán elég sok gyerek és szülő kilátogatott a parkban, hogy megnézze a méltán népszerű Pom Pom meséit az Aranyszamár Színház előadásában, illetve a Garabonciás társulat gólyalábas bemutatóját. A programok a színpadon ezután délután capoiera, akrobatikus rock’n’roll és hastánc bemutatóval folytatódott, majd a Csokonai Művelődési Házban havi rendszerességgel fellépő Maskarades együttes koncertje és görög táncháza szórakoztatta a nagyérdeműt. Akik pedig még az esti órákban is ropni szerették volna a táncot, a Moonflower együttessel utcabálozhattak.
Vasárnap délelőtt ismét a gyerekek kerültek előtérbe, hiszen a Maszk Bábszínház a Furfangos csodadoktorok című mesét adták elő. Délután pedig mindenki kedvére nótázhatott, táncolhatott magyar táncokat illetve a Greenfields együttes kíséretében ír táncokat. A sok program mellett a Csokonai Művelődési Ház klubjai – pl. Zsebi baba táncháza, Baba-mama torna, GÉMSZ, foltvarrók, táncgimnasztika, Csi Kung Tai Csi is bemutatkoztak illetve a gyerekek kézműves foglalkozásokon vehettek részt.
Jövőre ismét találkozunk!