Menu

Palotai nyárbúcsúztató

2003.10.05.

A Pestújhelyi és Újpalotai napok után szeptember 12-24 között a palotaiak kezdték meg hagyományos ünnepüket. Sajnos az időjárás most nem fogadta kegyébe a nyár-búcsúztatókat.
A Karácsony Benő parkban megtartott eseményen a fiatalabbak mellett az idősebb korosztály is találhatott magának szórakozást. A péntek estétől vasárnap délutánig tartó nyárbúcsúztatón fellépett a Digital együttes, a Hubay Jenő Ifjúsági Zenekar, míg a Póker együttes gyermekműsorral jelentkezett.

A harcművészet iránt érdeklődők a brazil Capoeira bemutatóján tanulhattak újabb fogásokat, de a programot színesítette még hastáncbemutató, görög táncház, vidámpark, kézműves foglalkozások, néptánc bemutató, sörsátor és természetesen tüzijáték is.
A rossz idő ellenére az együtteseknek sikerült felvidítania a kitartó családokat. – Szeretnénk hagyományt teremteni azzal, hogy minden ősszel megrendezzük a palotaiak ünnepét – mondta Tóth Lajos. Mivel a Csokonai Művelődési Ház jelenleg felújítás alatt áll, így az itt működő művészeti csoportjaink , sőt még a gombfocisok is bemutatkozhattak a helyszínen. A programot szervező Csokonai Művelődési Ház vezetője az önkormányzat támogatását, és több szervezet, a Stumf vidámpark, a Gastroarts Bt, a Coop Star Rt., a Palota Security, a Palotai Polgárőrség és a Viwal Tanoda anyagi, szakmai segítségét megköszönve elmondta, szomorúan vette tudomásul, hogy a hónapokig tartó kánikula után a természet nem vette pártfogásába a rendezvényt.
Az igazgató szerint a legnagyobb sikere a felnőttek körében az egzotikus görög népzenét előadó Maskarades együttesnek valamint a „fergeteges” sramli koncertnek és tüzijátéknak volt. A népszerű sváb ritmusokat játszó Pilisher Sramli zenekar már ismerős lehetett a közönségnek, hiszen éveken keresztül nagy érdeklődés mellett játszottak a Kossuth utcai rendezvényeken. A táncos lábú és vállalkozó szellemű közönség órákon keresztül ropta az ismerős dallamokra a táncot.
A Csokonai Művelődési Ház első számú vezetője szerint a tüzijáték az augusztus 20-ai sikert is messze túlszárnyalta minőségben és időtartamában egyaránt. A többszáz fős közönség tapssal díjazta a produkciót, s akik nem látták bizton állíthatjuk, hogy bánhatják!
Tóth Lajos a rosszkor érkező égi áldás ellenére bizakodó a palotai rendezvény jövőjét illetően.
Tervei szerint a következő évben még az ideieknél is színesebb programokkal jelentkezik majd a Palotai Nyárbúcsúztató.
Mint mondta, akik a változékony időtől nem tartottak és velünk töltötték a hétvégi két napot, nem bánták meg s legközelebb egy év múlva is eljönnek és velük ugyanitt… találkozunk!