Menu

Palota iskolakezdési támogatás

2021.08.09.

Újabb segítség a kerületi családoknak.

„Az a Budapest Főváros XV. kerületében bejelentett lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkező, és életvitelszerűen is Budapest Főváros XV. kerületében lakó szülői felügyeletet gyakorló szülő vagy gyám, akinek gyermeke az általános iskola első vagy ötödik osztályát kezdi meg, a gyermekkel azonos bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezik és családjában az egy főre jutó nettó jövedelem összege nem haladja meg a 228.000 Ft-ot iskolakezdési támogatásra jogosult” – adta tájékoztatásul a Népjóléti és Intézményfelügyeleti Főosztály.

A Palota iskolakezdési támogatás egy alkalommal állapítható meg, összege 20.000 Ft/fő.

A kérelmeket június 1. és szeptember 30. között lehet benyújtani abban az évben, amikor a gyermek az általános iskola első vagy ötödik osztályát megkezdi.

A kérelmet formanyomtatványon lehet benyújtani, személyesen a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán, vagy postai úton a 1601 Budapest, Pf. 46. postacímre. A Kérelemnyomtatvány beszerezhető a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán, valamint letölthető ITT.

A kérelemhez csatolni szükséges:

  • a gyermek tanulói jogviszony igazolását,
  • a kérelmező és családjának a kérelem benyújtását megelőző hónap jövedelemigazolását (melybe bele tartozik a munkabér, nyugdíj, nyugdíjszerű ellátás, gyermekgondozási támogatások, gyermektartásdíj, ösztöndíj stb.),
  • 16 évnél idősebb gyermek tanulói jogviszonyának igazolását,
  • folyószámlára igényelt támogatás esetén, a számlaszám igazolását.