Menu

Palánták Pestújhelyen

2008.06.07.

A Pestújhelyi Nevelési-Oktatási Központ diákjai idén a Pestújhelyi Napok programsorozat részeként tartották meg tanévzáró kulturális műsorukat a Pestújhelyi Közösségi Házban.

A hagyományos rendezvény ismét sikeres volt a diákok, a szülők, hozzátartozók és a pedagógusok körében. Miután Kovácsné Antal Julianna intézményegység-vezető megnyitotta a Pestújhelyi Palánta Pódium műsorát, máris az ovisok léptek színpadra.
A szépségverseny című színdarabot a Manóvár óvoda Süni csoportja adta elő, majd az elsősök táncoltak, Váradi Norbert 6. osztályos pedig Grieg Waltzerét adta elő zongorán.A másodikosok The Flienstones című táncszámukkal arattak nagy sikert, míg Verhás Máté nyolcadikos Hilary Duff: Stranger című számát énekelte el. Mese, ének, ének, ének- a másodikosok a Mátyás király lustája című mesét állították színpadra, míg a Jekyll & Hyde című musical egyik részletét Volt, mi volt címmel zongorakísérettel adta elő Mészáros Claudia, majd a Lehetsz király dallamai a Rómeó és Júlia musicalből, illetve a Lenne bár napfény mindig című dal csendült fel Mészáros Claudia, György Csilla, Omotoso Melinda, Kalyó Nikolett, Kertész Eszter, Nádudvari Dorottya és Verhás Máté előadásában, zongorán kísért: Susánszky Beatrix. Az első rész a negyedikesek Dj Oetzi: Hey, baby című táncával ért véget.
Rövid szünet után a negyedikesek lakodalmast, az ötödik-hatodikosok egy magyar népmondát: Miből van a legtöbb a világon? címmel adtak elő. Lázár Ervin: A csomag című prózájával Czinszky Bernadett lépett a színpadra, míg a Hónapok című táncot a 3. osztályosok lejtett el. Modern táncot mutatott be Komsa Nikolett és Omotoso Melinda. Verhás Máté saját prózáját, melynek címe Állatkerti riportok adta elő. A hetedikesek saját korosztályukat mutatták meg, amikor a Mi kamaszok című előadással léptek a publikum elé. A pódium záróműsorszáma pedig Mészáros Claudia darabja a Kölykök a 102-es tanteremből címet viselte. Előadták a 8.a és 8.b osztályos tanulók.
A taps pedig nem maradt el a végén. Ismét sikerrel szerepeltek a pestújhelyis diákok.