Menu

Óvodai étkezés a nyári időszakban

2021.05.07.

Fontos tudnivalók és határidők.

Az önkormányzati fenntartású óvodák ebben az évben a nyári időszakban – 2021. június 1 – 2021. augusztus 31. között is teljes kapacitással működnek. Ezen időszak alatt a szülők az alábbi időszakokra és időpontokban igényelhetik az óvodai ellátást, és rendelhetik meg a gyermekük számára az étkezést.

Étkezés megrendelésének időpontjai

Az étkezés megrendelése során lehetősége van arra is, hogy egy időszakon belül csak egyes napokra történjen a megrendelés.

Amennyiben gyermekük előre tervezetten nem vesz részt az óvodai nevelésben, mindenképpen jelezzék ezt az óvoda részére, és a megrendelt étkezést időben mondják le.

Az óvodák 2021. április 19-i újranyitását követően az a tapasztalat, hogy a szülők nagyon kis része jelzi, hogy az óvodai ellátást nem kívánja igénybe venni, és nem mondja le a megrendelt étkezést. Volt olyan nap, amikor a megrendelt étkezésből 330 adag nem került lemondásra.

Az étkezések lemondásának elmaradása miatt jelentős többlet kiadása keletkezik az Önkormányzatnak, ugyanis az étkezésért fizetendő térítési díj nem az étkezés teljes összegét tartalmazza, mivel a szülők csak a nyersanyag árat fizetik, a különbözetet az Önkormányzat finanszírozza.

Amennyiben még nem használja a Multischool4 webes befizető rendszert, felhívjuk figyelmét, hogy ez az étkezés megrendelésének és lemondásának leggyorsabb, legegyszerűbb módja.

A program használatával sorban állás nélkül, számítógépről, okostelefonról, éjjel – nappal külön költség nélkül fizetheti be és mondhatja le gyermekének az étkezést. Ehhez mindössze internetes kapcsolatra és befizetés esetén egy bankkártyára van szüksége. A programhoz való csatlakozás feltételeiről részletes tájékoztatást az Óvodában nyújtanak Önnek.

 

Kérjük, amennyiben lehetősége van, használja a webes befizető rendszert.