Menu

Ötödik éve
(képes beszámoló a cikk végén)

2010.09.10.

Ha Kerti Piknik, akkor a Rákospalotai Múzeum neve jut a kerületiek eszébe. A két név egybeforrt az elmúlt sok-sok év folyamán. Ha pedig mindehhez hozzátesszük Dréher János nevét, akkor mindenkinek az idén immáron ötödik alkalommal megrendezett kerti kiállítás jut eszébe.

Igen, öt évvel ezelőtt határozta el Mojzes Ildikó, a Rákospalotai Múzeum vezetője és Dréher János festőművész, hogy kortárs magyar művészek műveit felvonultató tárlatot állítanak a közönség elé. Első alkalommal még csak 20 kiállító volt jelen a tárlaton, majd az évek múlásával bővült a kör.
Az elmúlt héten megrendezett kiállításon az elmúlt öt évre való visszaemlékezéssel kezdődött a megnyitó miután a BarbaraCafe formáció zenélt.
A tárlatot a kerületi önkormányzat támogatta, így az 5. jubileum rendezvényen Hajdu László polgármester is köszöntötte az alkotókat, a vendégeket.
Bár az eredeti tervek szerint dr. Feledy Balázs művészeti író nyitotta volna meg a kiállítást, azonban más elfoglaltsága miatt az eseményen nem tudott részt venni. Ám levélben köszöntötte a megjelenteket, a kivételes eseményt, amely attól más, mint a többi tárlat, hogy itt az alkotók egyrészt bemutathatják műveiket, másrészt baráti beszélgetés keretében megismerhetik egymást.
Haraszty István-Édeske szobrászművész mindezek után elmondta, hogy sok új művet és sok új művészt mutathatnak be a nagyközönségnek a kiállításon. A tárlat híre pedig évről évre több érdeklődőt vonz a múzeum kertjébe.
Mojzes Ildikó felhívta a meghívottak figyelmet arra, hogy idén 50 éves a múzeum, amely alkalomból a Piknikeken kiállított tárgyakból gyűjteményt szerveznek és továbbra is várják a művészek adományait. Az összegyűjtött alkotásokból kortárs galériát kívánnak létrehozni a múzeum falai között. A megnyitó végén ismét a BarbaraCafe szórakoztatta a nézőket és a művészeket.
Kiállító művészek:
Festőművészek: AKNAY JÁNOS, BARABÁS MÁRTON, BRÁDA TIBOR, DRÉHER JÁNOS, ERDÉLYI ETA, GÁLL ÁDÁM, GYŐRFFY SÁNDOR, HARMATI ZSÓFIA, KOPÓCSY JUDIT, KOVÁCS PÉTER, KOVÁCS PÉTER BALÁZS, KOVÁCS RÉKA, KOVÁTS ALBERT, KRAJCSOVICS ÉVA, LOVÁSZ ERZSÉBET, MAYER BERTA, M. NOVÁK ANDRÁS, NÁDAS ALEXANDRA, NAGY GÁBOR, PUHA FERENC, SERÉNYI H. ZSIGMOND, SINKÓ ISTVÁN, SOMOGYI GYÖRGY, SZEMADÁM GYÖRGY, SZENTGYÖRGYI JÓZSEF, TÓTH FERENCZ, VARGA AMÁR LÁSZLÓ, VARGA PATRÍCIA MINERVA, VÉGH ANDRÁS, VÉSSEY GÁBOR, ZÖLD ANIKÓ
Grafikusművészek: ÁBRAHÁM RAFAEL, ESZIK ALAJOS, GYULAI LÍVIUSZ, SÁRKÁNY GYŐZŐ
Szobrászművészek:BOLDI SZMRECSÁNYI BOLDIZSÁR, CSEMNICZKY ZOLTÁN, HARASZTŸ ISTVÁN-ÉDESKE, HERITESZ GÁBOR, KALMÁR JÁNOS, MATA ATTILA, NAGÁMI, SZILÁRD KLÁRA, ZSEMLYE ILDIKÓ
Iparművészek: TELLÉR MÁRIA, LENCSÉS IDA, valamint DÖMÖTÖR LÁSZLÓ költő, képzőművész

Kapcsolódó cikkek:

Kapcsolódó linkek:

Kapcsolódó anyagok:

Képes beszámoló