Menu

Ötkarikás lovasok

2013.02.22.

Igazi specialisták voltak a vendégei január 29-én a Csokonai Művelődési Központban rendezett Olimpiai estéknek. A két meghívott, Berki Krisztián és Hidvégi Vid a ló-lengés szakavatott mestereinek számítanak. A tornaszert Pelle István, Magyar Zoltán, Borkai Zsolt és Guczogi György múltbeli eredményeinek köszönhetően magyar specialitásnak is nevezik szerte a világban.

A kötetlen hangvételű beszélgetésen a jelenkor két kiemelkedő tornásza sok mindenről mesélt a közönségnek. A tornasporttal való találkozásuktól kezdve az élsportolóvá válásukon keresztül egészen a londoni élményekig. Természetesen a fő hangsúly ez utóbbin volt, hisz az angol fővárosban rendezett olimpián Berki Krisztián pályafutása csúcsára ért, és Hidvégi Vid is büszke lehet a döntős szereplésére. Az est fénypontja volt, amikor a két sportoló szakkommentálta a levetített gyakorlatát.
Berki Krisztián tiszteletére korábbi iskolája, a Kovács Pál Gimnázium nagy létszámban képviseltette magát a rendezvényen, és Szitt Zsolt igazgató személyesen is köszöntötte az intézmény világhírnévre szert tett egykori diákját. A tornász ígéretet tett arra, hogy amennyiben ideje engedi a Kovács Pál Napon jelen lesz.
A két sportolót az önkormányzat nevében Bitvai Nándor sportért felelős alpolgármester üdvözölte.
Az Olimpiai esték következő állomásán, február 26-án várhatóan a 2012-es paralimpián eredményesen szerepelt kerekesszékes vívók lesznek a vendégek.