Menu

Őszi ünnep

2012.10.27.

Idén immár tizenkettedik alkalommal rendezték meg a Pestújhelyi Ősz rendezvényt. A háromnapos eseménynek október 11–13-a között a Pestújhelyi
Általános Iskola adott otthont.

A rendezvény ünnepélyes megnyitóját október 11-én tartották, amelyre nagyon sokan voltak kíváncsiak. Az iskola igazgatója, Frák Erika köszöntötte a jelenlévőket, majd az énekkar zongorakísérettel gyerekdalt és Devecseri Gábor Állatkerti útmutatóját adta elő. László Tamás polgármester is köszöntötte a megjelenteket, majd az irodalmi pályázat eredményhirdetését is megtartották. A díjakat Bitvai Nándor alpolgármester adta át, és a pályamunkákat a Suliszalonban tekinthették meg az érdeklődők.
Délután főleg ÖKO-programokat tartottak, volt játszóház, bonsai és bioélelmiszer bemutató. Másnap mesevárat építhettek és a lovagkorba „repülhettek vis sza” a gyerekek, majd Somogyi Remig és a Csomópont Rock zenekar kvízzel fűszerezett koncertje szórakoztatta a közönséget.
A rendezvény utolsó napján bemutatókkal, szűrővizsgálatokkal, klubfoglalkozással színesített családi délelőttöt tartottak, este pedig jótékonysági szüreti bál zárta a rendezvényt.