Menu

Öröm a lányok között

2008.02.17.

A farsang időszaka ugyan már hamvazószerdával befejeződött, ám a kerület számtalan intézményében még csak most kezdődik a jelmezes mulatság: így a Rákospalotai Leánynevelő Intézetben is nemrégiben volt egy zenés, ajándékokkal teli délután, amely az Összefogás a Fiatalokért civil műhely segítségével jött létre.

A programon részt vett Hajdu László polgármester mellett Avarkeszi Béla civil referens és több kerületi civil szervezet vezetője, képviselője is.
A programon először a csoportok mutatkoztak be produkcióikkal. A jelmezversenyen megelevenedett a bajszos, szakállas Hófehárke és az ő gyönyörűséges hét törpéje, de elhangzott Zelk Zoltán jól ismert meséje a három nyúlról, míg egy másik csoport pom-pomlányként mutatkozott be. Láthattunk kabarétréfákat, humoros jeleneteket, vicceket illetve elénk perdült Coco Jumbo is.
A produkciókat követően a HAKME (Hálózat a Kultúráért és Művészetért Egyesület) adott elő egy igazi temperamentumos műsort. (Az egyesület vezetője: Farkas József még az előadást megelőz napokban a helyszínen járt és előre kikérte a lányok véleményét, hogy milyen műsorszámokkal, stílussal kedveskedjenek nekik.)
Egyéni versenyben is megmérettettek a lányok, majd Ayala humoros előadása zárta a programot. Természetesen a zsűri értékelt, s mind mindig, nem tudott könnyen döntést. Végül a csoportok közül Hófehérke és a hét törpe, a kabaréjelenetek előadói és a pom-pomlányok vihették magukkal a Paulay Alapítvány által felajánlott CD-válogatásokat.