Menu

Önkormányzati közlemény a Hősök úti rendelőépületek felújításáról

2022.01.11.

Ahogy eddig, ezután sem engedek a politikai célú zsarolásnak. Márpedig, az, ami jelenleg a Hősök úti rendelőépületek felújítása körül a kivitelező részéről zajlik, az nem több politikai célú zsarolásnál, amivel a kivitelező a saját felelősségét igyekszik elfedni.

A valós helyzet az, hogy a XV. Kerület Önkormányzata mind a kivitelező kiválasztását, mind a szerződéskötést, mind a szerződés szerinti pénzügyi teljesítéseket, mind a műszaki ellenőrzés folyamatát a hatályos magyar jogszabályok szerint törvényesen és átláthatóan végezte. A Közbeszerzési Hatóság folyamatos felügyelete, ellenőrzése mellett zajlott a közbeszereztetés, a Vállalkozási Szerződésben meghatározott pénzügyi ütemezés szerint pedig az Önkormányzatunk az elért készültségi fokoknak megfelelően a nyertes kivitelező munkáját mindig pontosan és határidőben megfizette. A rendelő felújítása a vállalt tavaly november 30-i határidőre mégsem készült el. Ez pedig nem az Önkormányzat felelőssége.

A politikai célú zsarolás, a munka akadályoztatása helyett egyszerűbb lenne minden félnek visszatérnie a normális hangnemben zajló egyeztetéshez annak érdekében, hogy a felújítás mielőbb befejeződhessen. Ez mind a kerület, mind a lakosság, mind a nyertes kivitelező közös érdeke!

 

Budapest, 2022.01.11.

Cserdiné Németh Angéla
polgármester