Menu

Október 23. Emléktorna ismét
(képes beszámoló a cikk végén)

2006.10.21.

Pénteken délután a Czabán DSE immáron második alkalommal szervezte meg az Október 23. Vándorkupa versenyt, melyen meghívással lehetett részt venni.

A labdarúgó tornán az 1994. január 1. után született fiú- és lánycsapatok vehettek részt, szám szerint 6-6 csapat.
Mindkét nemben a házigazdák kiállítottak egy illetve két csapatot, míg mellettük a fiúknál a Szent Korona-, a Kolozsvár-, a XIV. kerületi Herman Ottó, a IV. kerületi Munkásotthon utcai testnevelés-tagozatos és a sződi Hunyadi János Általános Iskola csapata, a lányoknál a Szent Korona-, a Kolozsvár-, a Herman Ottó-, valamint a Munkásotthon utca Általános Iskola csapata vett részt a tornán.
Az előző évben a lányoknál és a fiúknál is az újpestiek voltak a címvédők, így ők most is bizakodók voltak. Sikerül-e megvédeni a címüket?
A tornát Hajdu László polgármester nyitotta meg, aki külön ajándékot ajánlott fel mindkét nemben a torna gólkirályának, legjobb kapusának és mezőnyjátékosának.
A polgármester köszöntő szavaiban elmondta, hogy a nemrégiben közel 50 millió forintból megépült műfüves pályának a létrehozásával az volt a cél, hogy az utánpótlás-korosztályoknak játéklehetőségük legyen. Külön emlékeztette a jelenlévőket Hajdu László arra, hogy 1956-os forradalom adta az apropóját a mostani tornának.
-A csapatok küzdelmet fognak vívni egymással, de mennyivel könnyebb dolguk van nekik, mint volt az 50 évvel ezelőtti hősöknek, akiknek ezt a küzdelmet Budapest utcáin kellett megvívniuk az orosz tankok ellen. A mai torna bizonyítja azt is, hogy sporttal sok mindent el lehet érni, hiszen nemcsak fegyelemre tanít, de barátságokat is épít, jó példaként most a szomszédos kerületekkel.
A mérkőzések ezután vették kezdetüket kétszer háromcsapatos csoportban körmérkőzésen, melynek játékideje egyszer 15 perc volt, majd a csoportok harmadik helyezettjei az V.- VI. helyezésért, a csoport másodikok a III.-IV. helyezésért, míg a csoportelsők az aranyéremért küzdöttek.
A torna végeredménye:
Fiúk:
I. IV. kerület Munkásotthon utcai Általános Iskola
II. sződi Hunyadi János Általános Iskola
III. Kolozsvár Általános Iskola
IV. Szent Korona Általános Iskola
V. Czabán Általános Iskola
VI. XIV. kerületi Herman Ottó Általános Iskola

Lányok:
I. Kolozsvár Általános Iskola
II. Czabán Általános Iskola I. csapata
III. Szent Korona Általános Iskola
IV. Herman Ottó Általános Iskola
V. Munkásotthon utcai Általános Iskola
VI. Czabán Általános Iskola II. csapata

A különdíjakat Varga László elnök-igazgató adta át a legjobbaknak.
„Legjobb kapus”
Jókai Szilágyi Zsófia (Kolozsvár Ált. Isk.)
Vásárhelyi Zoltán (Sződ)
„Legjobb mezőnyjátékos”
Dalnoki Zénó (Munkásotthon utcai Ált. Isk.)
Kobolák Lili (Herman Ált. Isk.),

Gólkirály:
Cilinger Halide 4 góllal (Szent Korona Ált. Isk.)
Nagy Dániel 3 góllal (Munkásotthon utcai ált. Isk.)

Kapcsolódó cikkek:



Képes beszámoló