Menu

Ökoteázó a Pestújhelyi Általános Iskolában

2012.02.01.

Januári Öko-teázó programunkra–kapcsolódva a kézilabda Európa bajnoksághoz- két egykori válogatott kézilabdázót hívtunk vendégségbe- számolt be a január végi Pestújhelyi Általános Iskolában szervezett programról Bedő Mónika, az intézmény szabadidő-szervezője.

Kerületünk igen jeles sportemberekkel büszkélkedhet ezen a területen, hiszen alpolgármesterünk Bitvai Nándor ifjú korában válogatott kézilabdázó volt, és Berzsenyi Mária olimpikon kézilabdázó is kerületünkben, Pestújhelyen él.
A két sportember felidézte pályafutásának emlékezetes pillanatait, beszélt a sport fontosságáról, a csapatban való küzdés, a csapathoz való tartozás érzésének nagyszerűségéről. Bitvai Nándor mesélt az egykori edzőtáborok hangulatáról. Kiemelte, mennyire fontosnak tartja az utánpótlást, valamint megfelelő minőségű sportcsarnok megteremtését a kerületben.
Berzsenyi Mária elhozta olimpiai bajnoki bronzérmét (1976. Montreál), világbajnoki bronzérmeit (1975, 1978), amit a gyerekek áhítattal vettek kezükbe. Elfogódottan nézegették az egykori sportlapokat is, ahol a női válogatott csapat fényképe szerepelt, köztük a fiatal Berzsenyi Mária, aki a kézilabdázók kapusa volt.
Az este kötetlen, oldott hangulatban fejeződött be, a gyerekek kérdéseire válaszoltak vendégeink.
Köszönjük szépen, hogy jelenlétükkel megtisztelték iskolánkat, köszönjük , hogy követendő példát adtak gyerekeinknek.
Köszönjük Bitvai Nándor alpolgármester úrnak az iskolai könyvtár számára felajánlott könyveket, valamint az ajándék kézilabdákat.