Menu

Oklevél a civileknek

2019.03.07.

Az elismerés annak a kerülethez köthető szervezetnek adományozható, amely önkéntesen, a közjó javára és legalább két éve aktívan működik itt. A hivatal várja az ajánlásokat.

A „Civil Szervezetek Elismerő Oklevél” adományozását Budapest Főváros XV. ker. Önkormányzat Képviselő-testületének 24/2012. (VI.6.) önkormányzati rendelete szabályozza. Az oklevél annak a kerülethez köthető civil szervezetnek, kisközösségi szerveződésnek adományozható, amely önkéntes alapon, a közjó javára működik, szakmailag kimagasló tevékenységet végez és legalább két éve aktívan működik a kerületben. A cím adományozására ajánlást tehet:

  • helyi önkormányzati képviselő,
  • a Polgármesteri Kabinet vezetője,
  • a Civil Tanácsadó Kollégium,
  • és bármely civil szervezet

A javaslatot – indoklással együtt – 2019. március 15-ig a XV. kerületi Önkormányzat polgármesterének címezve a Budapest Főváros XV. ker. Polgármesteri Hivatal Humánpolitikai Osztályához (1153 Budapest, Bocskai u. 1-3.) lehet eljuttatni az itt letölthető formanyomtatványnak megfelelően. Az évente egy közösség részére adományozható oklevelet a munka ünnepén, május 1-jén adja át a képviselő-testület nevében Németh Angéla polgármester.

 

Fotó: XV Média