Menu

Ők a legkiválóbb sportolók

2011.12.08.

Komoly hagyománya van a kerületben, hogy az önkormányzat a kiváló sportolók számára díjat adományoz. Ebben az évben december 7-én került sor arra az ünnepségre, melyen Bitvai Nándor alpolgármester és Gyurkovics Miklós, a Közoktatási, Közművelődési, Egészségügyi és Sport Bizottság elnöke adta át a Kiváló Sportoló díjakat.

A köszöntő gondolatokat Bitvai Nándor mondta el, aki szavaiban kihangsúlyozta, hogy ez a nap a Sport Ünnepe, hiszen olyan diákok elismerésére kerül sor, akik a sport területén a kerület sikerét viszik ország-világ elé, akik a sikerért még a szabadidejükről is lemondanak.
A kerület igyekszik támogatni a kerület sportéletét, és ezen belül is kiemelt figyelmet kap az utánpótlás. Az alpolgármester elmondta, hogy idén 340 millió forinttal támogatták a sportcélú létesítmények fenntartását, a sportéletet.
A kerületi eredményekkel kapcsolatban elhangzott, hogy három kategóriában részesülhetnek a Kiváló Sportoló díjban a 10-24 év közötti fiatalok. Míg tavaly 50-, idén már 60 sportoló veheti át ezt az elismerést. A legtöbb díjat két intézmény diákjai vihetik el: a Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakközépiskola-, valamint a László Gyula Gimnázium tanulói közül 12-12 fő. A díjazottak 16 sportág képviselői, a legtöbben a karate szakosztály tagjai (20 fő az 500 fős szakosztály sportolói közül)
Az alpolgármester sajnálattal beszélt arról, hogy nagyon kevesen vannak azok, akik csapatsportban jeleskedtek. Ezen az arányon a jövőben javítani kellene.
Az önkormányzat sportkoncepciójáról szólva az alpolgármester beszélt arról, hogy az utánpótlás bázist ki kell alakítani, illetve örömének adott, hogy az év folyamán több alkalommal is sikeres focitornát szerveztek a kerületben, illetve, míg tavaly már egy jégpálya állt rendelkezésre a téli sportot kedvelő diákoknak, idén már két pálya – Rákospalotán a Czabán Iskolában, Újpalotán a László Gyula Gimnáziumban – várja a korcsolyázni vágyókat.
Külön szólt arról is Bitvai Nándor, hogy miután jövőre az iskolákban a heti 5 órás testnevelésórát bevezetik, így szükséges az iskolák tornatermeinek a felújítása.
Rövid köszöntőjét követően az alpolgármester Gyurkovics Miklós elnökkel közösen adta át a Kiváló Sportoló díjakat.
A pályázati kiírás szerint a XV. kerület Kiváló Sportolója díjat azok a kerületi sportolók kaphatják, akik a kerületben élnek, vagy kerületi iskolába járnak, vagy kerületi sportegyesületben sportolnak, országos diákolimpián I., nemzetközi versenyen, országos bajnokságban I-III., Európa és Világbajnokságon, Olimpián I-VI. helyezést értek el.
Az eredményesség szempontját figyelembe véve három kategóriában adják át a díjakat.

A XV. kerület Kiváló Sportolója Díj nyertese:

I. kategória

Juráncsik Patrik
A Bródy Imre Oktatási Központ tanulója, a Dojo Lovász Kempo Egyesület versenyzője.
Országos versenyen II., nemzetközi versenyen III. korosztályos Európa Bajnok és korosztályos világbajnok.
Testnevelő tanára: Ghiráné Jónás Erzsébet
Edzője: Lovász Gábor

Solti László
A Dózs György Gimnázium és Táncművészeti Szakközépiskola tanulója, az Újpesti Kajak Sport Club versenyzője.
Maraton Magyar Bajnokságban ifjúsági K-2 21 km-en bajnok, kajak 1-es 21 km-en II., U23 Ifjúsági Magyar Bajnokságban 4000 m-en II., 500 és 1000 m-en Magyar Bajnok, Ifjúsági Világbajnokságon 1000 m-en III. helyezett.
Testnevelő tanára: Zakariás Mária
Edzője: Giczy Csaba

Váczai Enikő
A Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakközépiskola tanulója, a Központi Sportiskola Sportegyesület kajakozója.
Síkvízi Európa Bajnokságon kajak 4-es 500 m-en II., Világbajnokság Válogató versenyén 26 km-en győztes.
Testnevelő tanára: Rábel Sándor és Zakariás Mária
Edzője: Agócs Mihály

II. kategóriában

Ardai Bálint
A Kolozsvár Általános Iskola tanulója, a Magyar Kushido Fortuna Karate SE versenyzője. Korosztályában magyar bajnok, Horvát és Balkán Nemzetközi Bajnokság II. helyezettje.
Testnevelő tanára: Varjú Tibor
Edzője: Falusi Márton

Ács Bence
A László Gyula Gimnázium és Általános Iskola tanulója, az MKB Euroliasing Vasas kosárlabdázója. Serdülő Országos Bajnok csapat tagja, válogatott kerettag.
Testnevelő tanára: Pusztai András
Edzője: Pusztainé Besenyői Andrea

Bagi Tamás
A László Gyula Gimnázium és Általános Iskola tanulója, a Dynamic Karate Sport Egyesület versenyzője. Az Országos Diákolimpia Bajnoka, Magyar Bajnokságon csapatban III., egyéniben II. helyezett, nemzetközi versenyen II és I. helyezés, a magyar válogatott keret tagja.
Testnevelő tanára: Rezsnyák Csaba
Edzője: Fischer Mihály

Baranyi Zsófia
A László Gyula Gimnázium és Általános Iskola tanulója, a Dynamic Karate Sport Egyesület versenyzője. Országos Versenyen III. és II., Magyar Bajnok csapat tagja, egyéniben is magyar bajnok, nemzetközi versenyeken három III., négy II. és öt I. helyezést ért el.
Testnevelő tanára: Szabóné Vörös Krisztina
Edzője: Fischer Mihály

Barta Dominik Béla
A Rákospalotai Kossuth Lajos Általános Iskola tanulója, az Újpesti Torna Egylet cselgáncs versenyzője. Országos versenyen I., nemzetközi versenyen III. helyezett.
Testnevelő tanára: Bányai Gabriella
Edzője: Illés Sándor

Bálint Krisztofer
A Pestújhelyi Általános Iskola tanulója, a Dynamic Karate Sport Egyesület versenyzője. Országos Versenyen I., Magyar Bajnok csapat tagja, egyéniben is magyar bajnok, nemzetközi versenyeken négy III., két II. és két I. helyezés.
Testnevelő tanára: Kárpátiné Kiss Mária
Edzője: Fischer Mihály

Benkő Zsófia
A Városligeti Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskola tanulója, a Dynamic Karate Sport Egyesület versenyzője. Országos Diákolimpia Bajnoka, Országos Versenyen három I. helyezés, Magyar Bajnok csapatban és egyéniben is, nemzetközi versenyeken egy III., öt II. és öt I. helyezés.
Testnevelő tanára: Sós Csabáné
Edzője: Fischer Mihály

Czagány Dóra
A László Gyula Gimnázium és Általános Iskola tanulója, a Dynamic Karate Sport Egyesület versenyzője. Ebben az évben elnyerte a XV. kerületi Önkormányzat „Élen a tanulásban, élen a sportban”, valamint a főváros „Jó tanuló, jó sportoló” díját is. A júniusi díjátadás óta elért eredményei: három nemzetközi versenyen két II. és egy I. helyezés. A magyar válogatott keret tagja.
Testnevelő tanára: Rezsnyák Csaba
Edzője: Fischer Mihály

Dorogi László
A Bánki Donát Közlekedési Szakközépiskola tanulója, a Dynamic Karate Sport Egyesület versenyzője. Egyéniben Országos Bajnok, Magyar Bajnokságban II. kadett és felnőtt csapat tagja, nemzetközi versenyeken hat III., és egy II. helyezést ért el, a magyar válogatott keret tagja.
Testnevelő tanára: Doricsák Györgyike
Edzője: Fischer Mihály

Dudás Krisztián
A László Gyula Gimnázium és Általános Iskola tanulója, a Kavicsos DSE darts versenyzője. Országos Ifjúsági páros Bajnokság III., Országos Serdülő Bajnokság II. helyezettje.
Testnevelő tanára: Scholtz Nándor
Edzője: Vámosi László

Dudás Tibor
A László Gyula Gimnázium és Általános Iskola tanulója, a Kavicsos DSE darts versenyzője. Országos Ifjúsági páros Bajnokság III. helyezettje.
Testnevelő tanára: Rezsnyák Csaba
Edzője: Vámosi László

Falusi Marcell
A Kolozsvár utcai Általános Iskola tanulója, a Magyar Kushido Fortuna Karate Sportegyesület versenyzője. Országos Bajnokságban III. és II., Magyar Bajnokságban III. helyezés, nemzetközi verseny győztese.
Testnevelő tanára: Tamás József
Edzője: Falusi Márton

Frey Ferenc
A Szent Korona Általános Iskola tanulója, az Újpesti Torna Egylet atlétája, a SPOT Íjász Egyesület versenyzője. Nemzetközi Serdülő-Gyermek Atlétikai Viadalon a 800 m-es síkfutás bajnoka. Futásíjász Gyermek Országos Bajnok, terep utánpótlás országos bajnokságon III., a Magyar Köztársaság 2011. évi Országos Pályaíjász Bajnokság történelmi gyermek kategória III. helyezettje.
Testnevelő tanára: Szöllösné Patinszki Andrea
Edzője: Szöllösné Patinszki Andrea és Fülöp József

Fülöp Henriett
A Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakközépiskola tanulója, a Magyar Fortuna Kushido Karate Sportegyesület versenyzője. Országos Bajnokságban II, nemzetközi versenyen két III. és egy II. helyezést ért el.
Testnevelő tanára: Mester Anikó
Edzője: Falusi Márton

Garbacz Tamás
A Hartyán Általános Iskola tanulója, az Újpesti Torna Egylet atlétája. Nemzetközi Gyermek Atlétikai Viadalon a 60 m-es síkfutás bajnoka.
Testnevelő tanára: Fekete Katalin
Edzője: Szöllösné Patinszki Andrea

Gábor Enikő
A Hartyán Általános Iskola tanulója, a Budapest Evezős Egyesület versenyzője.
Országos versenyeken két III., egy II., egy I. helyezés, szövetségi országos bajnokságban II. helyezett.
Testnevelő tanára: Molnár Mariann
Edzője: Horváth György

Hajdu Bence
A Károly Róbert Általános Iskola tanulója, a Magyar Kushido Fortuna Karate Sportegyesület versenyzője.
Korosztályában Országos Bajnok, Magyar Bajnokságban III., nemzetközi versenyen II. helyezést ért el.
Edzője: Falusi Márton

Hartyányi Gergő
A Kolozsvár utcai Általános Iskola tanulója, a Runkil Sportegyesület teremröplabdázója.
Országos Kupában és Nemzetközi Kupában is bajnok csapat tagja, országos gyermek válogatott kerettag.
Testnevelő tanára: Varjú Tibor
Edzője: Illés László

Hegedűs Anna
A Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakközépiskola tanulója, a Budai XI. Sportegyesület röplabdázója.
Országos U19 Strandröplabda Bajnokságban II. helyezett.
Testnevelő tanára: Vígh Zsolt
Edzője: Oláh János

Horváth Eszter
A Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakközépiskola tanulója, a Budapest Evezős Egyesület versenyzője.
Vidék Bajnokságban II. helyezett, felnőtt túra és ifjúsági négypárevezősben országos bajnok, a dr. Simándy Béla Nemzetközi Emlékverseny győztese.
Testnevelő tanára: Zakariás Mária
Edzője: Horváth György

Horváth Noémi
A Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakközépiskola tanulója, a Budai XI. Sportegyesület röplabdázója.
Országos U19 Strandröplabda Bajnokságban II. helyezett.
Testnevelő tanára: Vígh Zsolt
Edzője: Oláh János

Kátai-Urbán Zsolt
A László Gyula Gimnázium és Általános Iskola tanulója, a Kavicsos Diáksport Egyesület darts versenyzője.
Serdülő Országos Bajnokságban III. helyezett.
Testnevelő tanára: Scholtz Nándor
Edzője: Vámosi László

Kéri Rebeka Míra
A Hartyán Általános Iskola tanulója, a VASAS Sport Club kosárlabdázója.
Országos U12-es Kosárlabda Bajnok csapat tagja.
Testnevelő tanára: Molnár Mariann
Edzője: Fritz Krisztina

Kiss Viktória
A Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakközépiskola tanulója, a Buda XI. Sport Egyesület röplabdázója. Strandröplabda Magyar Bajnokság III. helyezés, a Budapest Sport Egyesület csapatának tagjaként Magyar Kupát és NB I-es felnőtt bajnokságot nyert, nemzetközi versenyen III. helyezett csapat tagja.
Testnevelő tanára: Birkás Enikő
Edzője: Oláh János

Kozák László
A Hartyán Általános Iskola tanulója, az Edőcs István Ökölvívó Egyesület versenyzője. Háromszoros Országos Bajnok, Magyar Bajnokságon III. helyezett, Matyó Kupa nemzetközi verseny győztese.
Testnevelő tanára: Szántó Péterné
Edzője: Buga Kálmán és Turu István

Krizsán Dóra
A Károly Róbert Általános Iskola tanulója, a Palota Táncművészeti Iskola és Sportegyesület akrobatikus rock and roll versenyzője. Lány formáció országos bajnokság children nagyformációs kategória III. helyezés.
Testnevelő tanára: Klinkóné Kovács Katalin
Edzője: Kalocsai Evelin

Krizsán György
A Károly Róbert Általános Iskola tanulója, az MTK Hungária Football Club sportolója.
A 2010-2011-es évadban U13-as korosztály Országos Bajnokságában győztes csapat tagja.
Testnevelő tanára: Klinkóné Kovács Katalin
Edzője: Szász Fernc

László Attila
A Hartyán Általános Iskola tanulója, a BVSC-Zugló Kerékpáros Szakosztály versenyzője. Magyar Bajnokságban III. helyezett 500 m sprint versenyszámban, a pontversenyben II. helyen végzett, 2000 m versenyszámban Magyar Bajnok.
Testnevelő tanára: Fekete Katalin
Edzője: Pataki Ibolya

László Tamara
A Hartyán Általános Iskola tanulója, a Központi Sportiskola Sportegyesület Kerékpáros Szakosztályának versenyzője. 200 m, 500 m és 1000 m versenyszámban is Magyar Bajnok.
Testnevelő tanára: Dalnoki Ildikó
Edzője: Nagy György, Hazai György

Makay Kiara
A László Gyula Gimnázium és Általános Iskola tanulója, a Dynamic Karate Sportegyesület versenyzője.
Ebben az évben elnyerte a XV. kerületi Önkormányzat „Élen a tanulásban, élen a sportban” díját. A júniusi díjátadás óta elért eredményei: két nemzetközi versenyen egy III. és két I. helyezés.
Testnevelő tanára: Gózon Gyuláné
Edzője: Fischer Mihály

Maszlova Jekatyerina
A Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakközépiskola tanulója, a Budapest Stars Sportegyesület jégkorongozója.
Országos Női Bajnok csapat tagja.
Testnevelő tanára: Vígh Zsolt
Edzője: Maszlov Dmitrij

Málnai Áron
A László Gyula Gimnázium és Általános Iskola tanulója, a Dynamic Karate Sport Egyesület versenyzője. Országos versenyen III. és II., Országos Bajnokságban II. és I., korosztályos Magyar Bajnokságban III., nemzetközi versenyen II., és I. helyezés.
Testnevelő tanára: Scholz Nándor
Edzője: Fischer Mihály

Miklós Dániel
A Dynamic Karate Sport Egyesület versenyzője. Felnőtt Magyar Bajnokságban II. helyezett csapat tagja, egyéniben II., nemzetközi versenyeken két III., és egy II., helyezés. A válogatott keret tagja.
Testnevelő tanára: Scholz Nándor
Edzője: Fischer Mihály

Molnár Levente
A László Gyula Gimnázium és Általános Iskola tanulója, az Edőcs István Ökölvívó Egyesület versenyzője. Bornemissza Emlékverseny III. helyezés, korosztályában Országos Bajnok, Matyó Kupa nemzetközi verseny győztese.
Edzője: Buga Kálmán

Nagy Bertalan
A Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakközépiskola tanulója, a Ferencváros Szabadidős Sportegyesület kerékpár versenyzője.
U15-ös korosztály Nemzetközi Bajnokságán országúti mezőnyversenyben III. helyezést ért el.
Testnevelő tanára: Mester Attila
Edzője: Takács Gyula

Nyíri Péter
A IV. kerületi Angol Tagozatos Általános Iskola tanulója, az Újpesti Torna Egylet judó versenyzője.
Országos Diákolimpia bajnoka, korosztályos országos bajnokság győztese, Magyar Köztársaság Kupán II., nemzetközi kupán III. helyezett.
Testnevelő tanára: Fehérváriné Berda Edit
Edzője: Horváth László

Pataky Csilla
A Hartyán Általános Iskola tanulója, a Központi Sportiskola Sportegyesület kajakozója.
Korosztályában kajak 4-es és kajak 1-es versenyszámban is Magyar Bajnok.
Testnevelő tanára: Molnár Mariann
Edzője: Szigeti Viktória

Prágai Patrik
A Neptun Általános Iskola tanulója, az Angyalföldi Polgári Lövészegylet versenyzője.
A Sportlövő Szövetség Országos Bajnokságában serdülő csapatban III. helyezést ért el.
Testnevelő tanára: Dobosné Kaszás Eleonóra
Edzője: Kollát Pál és Szita György

Reichenbach Péter Pál
A Szent Korona Általános Iskola tanulója, az Újpesti Torna Egylet judo versenyzője.
Tóth Péter Országos emlékverseny III. helyezettje.
Testnevelő tanára: Szöllösné Patinszki Andrea
Edzője: Illés Sándor

Stiller Ferenc Zoltán
A Neptun Általános Iskola tanulója, az Edőcs István Ökölvívó Egyesület versenyzője.
Korosztályos Magyar Bajnok.
Testnevelő tanára: Balogh László
Edzője: Buga Kálmán és Turu István

Szabó Bálint Zoltán
A Vajda Péter Általános Iskola tanulója, a Ferencvárosi Torna Club úszója. Hosszútávúszó Nyíltvízi 3,2 km-en U14-es korosztályban I. helyezést ért el, 5 km-en országos bajnoki címet szerzett.
Testnevelő tanára: Bányai Csaba
Edzője: dr. Pécsi Annamária

Szajkó Tibor
A Neptun Általános Iskola tanulója, a Dynamic Karate Sportegyesület versenyzője. Korosztályában országos bajnok, Magyar Bajnokságban II. helyezett csapat tagja, egyéniben magyar bajnok, nemzetközi verseny II. helyezettje.
Testnevelő tanára: Balogh László
Edzője: Fischer Mihály

Szalay Kinga
A Károly Róbert Általános Iskola tanulója, a Palota Tánc Sport Egyesület versenyzője.
Lány formációs országos bajnokság children nagyformációs kategória III. helyezés.
Testnevelő tanára: Vona Pálné
Edzője: Kalocsai Evelin

Szén Szilvia Beatrix
A Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakközépiskola tanulója, a Központi Sportiskola és Ifjúsági Sportegyesület kajakozója.
Serdülő Magyar Bajnokságban 1000 m-en és 3×200 m váltóban II., 500 m-en és serdülő korosztályban 15 km-en magyar bajnok, ifjúsági Magyar Bajnokságban 4000 m-en II., Olimpiai Reménységek Versenyén 500 m-en III. helyezett.
Testnevelő tanára: Vígh Zsolt
Edzője: Ballay László

Sztrecska Bence
A Károly Róbert Általános Iskola tanulója, az Újpesti Torna Egylet cselgáncs versenyzője.
Az Országos Diákolimpia Bajnoka, korosztályában Magyar Bajnok, nemzetközi versenyeken egy III., három I. helyezést ért el, serdülő Világkupán III.
Testnevelő tanára: Vona Pálné
Edzője: Horváth László

Szűcs Kristóf
A Kolozsvár utcai Általános Iskola tanulója, a Magyar Fortuna Kushido Karate Sportegyesület versenyzője.
Országos Bajnokságban III., Magyar Bajnokságban III., nemzetközi versenyen II. helyezést ért el.
Testnevelő tanára: Tamás József
Edzője: Falusi Márton

Szűcs Levente
A Kolozsvár utcai Általános Iskola tanulója, a Magyar Kushido Fortuna Karate Sportegyesület versenyzője.
Országos Bajnokságban III. és I., Magyar Bajnokságban III., nemzetközi versenyen I. helyezést ért el.
Testnevelő tanára. Varjú Tibor
Edzője: Falusi Márton

Takács Dániel
A László Gyula Gimnázium és Általános Iskola tanulója, a Kavicsos Diáksport Egyesület darts versenyzője.
Országos bajnokságban steel és soft szakágban is III. helyezett.
Testnevelő tanára: Orbán Erika
Edzője: Vámosi László

Tamás Ferdinánd
A Kolozsvár utcai Általános Iskola tanulója, a Magyar Kushido Fortuna Karate Sportegyesület versenyzője.
Országos Bajnokságban II. Magyar Bajnokságban III., nemzetközi versenyen I. helyezést ért el.
Testnevelő tanára: Gálfalvi Zsuzsanna
Edzője: Falusi Márton

Toma Dorina
A László Gyula Gimnázium és Általános Iskola tanulója, az Angyalföldi Polgári Lövészegylet versenyzője.
Serdülő korcsoportban országos bajnok csapat tagja, egyéniben III. helyezett.
Testnevelő tanára: Pusztai András
Edzője: Kollát Pál

Tóth Bendegúz Imre
A Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakközépiskola tanulója, a Budapesti Honvéd Sport Egyesület vízilabdázója.
Országos Bajnokságban III., Országos Kupán I., Magyar Kupán bajnok csapat tagja.
Testnevelő tanára: Zakariás Mária
Edzője: Tóth Imre

Tömpe Tamás
A Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskola tanulója, a Dynamic Karate Sportegyesület versenyzője.
Magyar Bajnokságban csapatban III. egyéniben II., nemzetközi versenyen csapatban III. Magyar válogatott kerettag.
Testnevelő tanára: Tóth Béla
Edzője: Fischer Mihály.

Tsereteli Alexandra Diána
A Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakközépiskola tanulója, a REAC-Sportiskola Sportegyesület teniszezője.
Országos versenyen párosban I., korosztályos Magyar Bajnokságban párosban III., nemzetközi versenyen párosban III. helyezett.
Edzője: Kiss Márk

Vámosi Gergely
A Kavicsos Diáksport Egyesület darts versenyzője.
Országos steel U21 Bajnokságban II. helyezett.
Edzője: Vámosi László

Végső Adrienn
A Berzeviczy Gergely Közgazdasági Szakközépiskola tanulója, a Kavicsos Diáksport Egyesület darts versenyzője.
Az Országos Diákolimpia Bajnoka, Országos Bajnokságban ifi korcsoportban soft és steel szakágban is győztes.
Edzője: Vámosi László

Virga Péter
A Bethlen Gábor Közlekedési és Közgazdasági Szakközépiskola tanulója, A Dynamic Karate Sportegyesület versenyzője.
Országos Bajnokságban II., Magyar Bajnokságban III. helyezett csapat tagja, egyéniben magyar bajnok, nemzetközi versenyeken két III. és három I. helyezést ért el. Magyar válogatott kerettag.
Testnevelő tanára: Bodnár Zoltán
Edzője: Fischer Mihály

Vígh Zoltán Krisztián
A Kolozsvár utcai Általános Iskola tanulója, a Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület öttusázója.
Országos versenyen két II. és egy I. helyezést ért el, Magyar Kupa kétszeres győztese.
Testnevelő tanára: Varjú Tibor
Edzője: Takács Gyula

Az idei évben a III. kategóriában nem volt díjazott.
A díjak átadását követően Bitvai Nándor alpolgármester gratulált a díjazott sportolóknak, edzőiknek és a hozzátartozóknak, hiszen nélkülük ezek az eredmények nem születhettek volna meg.

Kapcsolódó cikkek:

Kapcsolódó hanganyag: