Menu

Nyulashatos hendikep
(képes beszámoló a cikk végén)

2008.03.09.

Ahogy a korábbiakban már beszámoltunk róla, még januárban megalakult hivatalosan is az Első Magyar Gó Egyesület Pestújhely, amely jelenleg 23 tagot számlál, köztük az egyesület vezetője: Záhonyi Zsolt. A csapat máris bemutatkozott „születési helyén”, hiszen február közepén a Pestújhelyi Közösségi Házban tartották első országos versenyüket „Nyulashatos hendikep” elnevezéssel.

A versenyen negyvenkilencen indultak el, köztük olyanok, mint Konyha Gábor, akinek élete első versenye volt, illetve Hegedűs Imre, aki 14 évvel ezelőtt versenyzett utoljára.
A versenyre számos csapat tagjai érkeztek, így a hazai Első Magyar Go Egyesület Pestújhely mellett a PaGoda Gó Egyesület, a Kelenföldi Go Egyesület, a Pagoda Pápa, a Barcza Gedeon Sport Club, az Agyar Sportegyesület, a loGOsz Egyesület, a Duna Go Egyesület tagjai is.
A gó szabályai talán az összes igazán jó játék közül a legegyszerűbbek:
A játék üres táblán kezdődik, fekete és fehér felváltva tesznek egy-egy követ a táblára. Az olyan köveket, vagy kövek láncát, ami mellett (a vonalak irányában) nincs üres pontja a táblának, le kell venni a tábláról. Tilos olyat lépni, ami egy játszmán belül egy előző állás megismétlődéshez vezet. Nem kötelező lépni, ám ebből következik, hogy a játéknak akkor van vége, amikor mindkét játékos passzol, mert már nem tudnak több hasznos lépést lépni. A körülkerített területek és az ellenféltől levett kövek egy egy pontot érnek. Az nyer, aki a játék végére több pontot gyűjt.
Az országos megmérettetésen a 12 éve alatt gyerekek, a 18 év alatti ifjúsági korcsoportúak és a 18 év feletti felnőttek versenyezhettek két kategóriában. Az A csoportban Markó Péter, a PaGoda Gó Egyesület tagja volt a legeredményesebb. Jelenleg 1773 élő pontja van, míg a B csoportban Juhász Péter Károly, a Duna Go Egyesület játékosa győzött. Neki jelenleg 1550 élő pontja van.

A verseny végeredménye:
A csoport:
1. Markó Péter -PaG
2. Albrecht Domonkos -Agy
3. Horváth László József -DuG
4. Száraz Bálint -PaG

B csoport:
1. Juhász Péter Károly -DuG
2. Hegedűs Imre -loG
3. Bőviz Dominik -MGE
4. Bőviz László -MGE

További eredmények:

Kapcsolódó cikkek:

Kapcsolódó cikkek

Kapcsolódó linkek



Képes beszámoló