Menu

Nyugdíjba ment Karcsi bácsi
(képes beszámoló a cikk végén)

2006.07.12.

Turi Károly kis megszakítással több, mint 10 éve dolgozik a Budapest XV. kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának Jogi és Szevezési Osztályán, ezen belül a Hivatal Ellátó Csoportban.

78. életévét tapossa, de fiatalokat meghazudtoló frissességel és tenniakarással, hallatlan mukabírással és pozitív munkamorállal látta feladatát.
Ő a karbantartók vezetője volt. Ennél azonban jóval több, modhatni a Polgármesteri Hivatal házigazdája volt, hiszen úgy kezelte, gondozta és javítgatta az épület-együttest,
mintha az a sajátja lenne. A figyelmét semmi nem kerülte el, ami a feldatkörébe tartozott. Megoldott minden megoldható feladatot, néha még a megoldhatatlannak tűnőket is, mert ő nem ismerte a lehetelenséget, csak a tehetetlenséget. Igazi ezermesterként sokszor a semmiből, vagy a nagyon kevésből művelt „csodákat”.
A munkatársakhoz mindíg volt türelme, senkit nem utasított vissza, még akkor sem, amikor már lejárt a munkaidő.
Kedves, barátságos ember, aki minden munkatársára mosolyogva nézett és mindenkihez volt egy-két kedves szava, mondata.
Ahogy mondta: két jó szó és egy mosoly nem kerül semmibe, de mégis a legtöbb, ami adható.
2005-ben Polgármesteri Dicséretben részesült, és ez a kitüntetés méltó helyre került, hiszen Karcsi Bácsi szolgálta azt az intézményt, amely a kerület lakosságát
szolgálja.
A munkatársak szeretetét és megbecsülését élvezte, amelyet az is hűen igazolt, hogy nyugállományba vonlása alkalmával több mint százan vettek részt búcsúztatásán.
Közös ajándékként egy nagy képernyős televíziót kapott azzal a nem titkolt reménnyel, hogy ahányszor csak kinyitja és elé ül, jussanak eszébe azok a kollegák, akik tiszta szívből szerették és szeretik őt.

Kedves Karcsi Bácsi!
Boldog, békés, egészségben gazdag, tartalmas nyugdíjas éveket kívánunk Neked.

Kapcsolódó hírek:

Képes beszámoló