Menu

Nyáron alkottak, most kiállítanak
(képes beszámoló a cikk végén)

2008.10.30.

Idén nyolcadszor szervezte meg a XV. kerületi Önkormányzat 2008. július 7- 14. között a Nemzetközi Képzőművészeti Tábort Bernecebarátiban. Az ott készült alkotásokból október 20-án dr. Pálinszki Antal alpolgármester nyitotta meg a kiállítást a Hubay Jenő Alapfokú Művészetoktatási Intézményben, amely tárlat november 22-ig tekinthető meg

-A táborba nyolc kerületi intézményből (Hartyán NOK, László Gy. Gimnázium, Hubay Alapfokú Műv. Okt. Int., Pestújhelyi NOK, Károly R. Általános Iskola, Kontyfa NOK, Kolozsvár NOK, Czabán Általános Iskola) érkeztek gyerekek, akiket az iskola a tanév során különböző művészeti területen – kiemelkedő munkájáért – jutalmul jelölt ki- mesélte a nyári táborról. Kántásné Szabó Ivett táborvezető és Tajti Réka, táborvezető-helyettes.
Testvérvárosi kapcsolataink közül négyen fogadták el a meghívásunkat (Válaszút, Maroshévíz, Kassa és Tótszentmárton). A kerületünkben működő fővárosi fönntartású iskola, a Kínai -Magyar Két-tannyelvű Általános Iskola tanulói is színesítették a gyermektársaságot. Minden csoport hat gyermekből és a nem kerületiek esetében egy kísérő pedagógusból állt.
A szekcióvezető pedagógusok egy része évek óta visszatérően, a gyermekekkel pedagógiailag és szakmailag magas színvonalon és végtelen türelemmel dolgoztak. Új színfolt volt a drámapedagógia és a famunkák megjelenése a szekciók között. A színvonalas és tartalmas munkát segítette a testvérvárosi kísérő pedagógusok munkája, akik szintén művész tanárok voltak, és szakértelmükkel, támogatásukkal nagy segítséget jelentettek.
A hét programját a Reneszánsz évi programok szellemében szerveztük, a készülő tárgyak és termékek a kor szellemiségét tükrözték. A drámapedagógiát választó gyerekek egy Mátyás életét bemutató, saját élményekre alapozott, a mai fiatalokhoz közeli földolgozású jelenetekkel készültek.
A programok csúcspontjaként szombaton délelőtt egy rögtönzött kiállítással és a nagy sikert arató színielőadással vártuk meghívott vendégeinket. A bemutatót középkori játékok vetélkedője zárta.
Örömünkre meglátogatott minket Hajdu László a kerület polgármestere és Gyenes Zoltán bernecebaráti polgármestere és feleségeik. Megtisztelt jelenlétével a kerület számos képviselője (Németh Angéla, Baracskai Éva, Mihály Zoltán, Mihályi Zoltán) és az OMIS osztály vezetője is. Az estéket a röplabda és a mulatságos vetélkedők sora zárta. Ezek a közös programok új barátságokat szültek.

A szombat estét a tábortűz körüli ének hangja és a virsli sütés illata lengte be. A maroshévizi tanár úr gitárjátékával kísérte az esti programot.
A színes program – kavalkádban és a szekciók nyújtotta lehetőségek tengerében sokszor késő estébe csúszva, vidám hangulatban telt a tábor. Reméljük, jövőre újra részesei lehetünk ennek a kreatív tábornak, ahonnan mindenki gazdagabban tér haza, a gyermek is, aki kiélhette még önmaga által sem ismert képességeit és a tanárok is, akik naponta részesei lehettek az alkotás csodájának és a sikeres munka örömének.

A kiállítást Kissné Breczek Margit művésztanár rendezte, aki a kiállítás megnyitását követően pedagóguskollegáival és az érdeklődő diákokkal közösen nézte meg a nyári emlékeket felidéző fényképeket.

A szekciókat vezették:
Molnár Sándorné (hímzés, kézimunka), Nándori Ágnes (dekorációs, kézműves technikák), Spóringné Kovács Ágota (gyöngyfűzés), Sz. Bercsényi Éva (batikolás), Vizi Julianna ( textil-festés), Tasnádi Attiláné (bőrmunkák), Kissné Breczek Margit (grafika, festés), Ágoston Zsolt (fafaragás), Mészáros Zsolt (színjátszás)

Támogatók: Golder Kreatív Kft., Hullám Stúdió Bt. – Székely István, Blumen Art Bt. – Nándori E. Ágnes, Urbán és Társa Kft., Sárközi Ambrus, Rayher Hobby Magyarország Kft. – Varga Edit, Csepeli Erőmű Szak- és Átképző Kft. – Kosik György

Kapcsolódó cikkek

Kapcsolódó linkek

Képes beszámoló