Menu

Nyárias időben ősszel

2005.09.14.

A hétvégén a Karácsony Benő park ismét benépesült: a Csokonai Művelődési Ház Palotai Ősz programjai csábították a közönséget a szabadlevegőre. A kellemes időtöltéshez hozzájárult a jó időjárás is, ami csupán vasárnap délután fordult esősbe, de ekkor sem zavarta meg a közönséget.

Bár a programok látogatói nem voltak több ezren, ám akik ellátogattak, azok színvonalas produkciók megtekintésével tölthettek el néhány órát, miközben iparművészeti kirakodó vásár, vidámpark, sörsátor illetve a kisebbek számára kézműves játszóház is rendelkezésre állt. Utóbbi helyszínen lehetett bőrből különböző alkotásokat készíteni, volt agyagozás illetve gyöngyfát is hajlíthattak, díszíthettek a gyerekek és az ügyes kezű felnőttek.

Szombaton a Budai Bábszínház gyermekelőadása Kalap kaland címmel várta a kisebbeket, majd az Erkel Néptáncegyüttes Talpalatnyi Hagyomány gyermekcsoportja tartott néptánc előadást. A roma folklórt a Pujara együttes prezentálta az egyre nagyobb számban összegyűlt közönségnek, majd a Brillantin együttes ismét megtáncoltatta a közönséget. A rock and roll, a swing dallamaira nem lehetett ülve maradni. A nap zárásaként pedig tűzijátékban gyönyörködhettek a táncban elfáradók.

Mindeközben a Csokonai Művelődési Ház udvarán volt a Palota Akadémia idei őszi első összejövetele, melyen a Dasha Mirkina Jazz Band zenélt, a közel negyven fős érdeklődő közönség pedig egy jót beszélgethetett mindarról egymással, amely téma érdekelte őket.

Vasárnap a kézműveskedés mellett jutott idő A brémai muzsikusok című darab megtekintésére, melyet a Gabalyda Bábszínház adott elő, majd a humor kapta a főszerepet. Aki pedig mindezt szolgáltatta: Éles István humorista.

A programok között a legutolsó, ám a közönséget megénekeltető rendezvény volt, melyen Szolnoki Tibor és Zsadon Andrea, színművészek operett és musical slágereket énekeltek, zongorán kísért Hegedűs Valér.

A vasárnap délutáni rendezvényen részt vett Hajdu László polgármester.

A programott a XV. kerületi Önkormányzat és a Palota Security támogatta.