Menu

Novembertől sebességmérés

2012.10.27.

A Szentmihályi úton a Nyírpalota út és az Ázsia Center közé eső kétszer két sávos szakaszt az autósok arra használják, hogy nagy sebességgel megelőzzék a lassabb járműveket. Nem véletlenül erre a szakaszra esett a rendőrség és az önkormányzat választása, amikor arról volt szó, hol helyezzék üzembe az új traffipaxot.

– A mérőkészüléket az önkormányzattól informatikai fejlesztésre kapott 8 millió forintos támogatásból vásároltuk – mondta Galambos Ferenc alezredes, kerületi rendőrkapitány. – A kocsiból és külső, rögzített helyzetből is üzemeltethető sebességmérő készülék mellett 6 darab videokamerát és 11 fényképezőgépet is vettünk. Ezeket a járőrök használják majd a napi munkájuk során.
A rendőrkapitány azt is elmondta, hogy novembertől a hét minden napján használni fogják a traffipaxot. A sebességmérés célja, hogy a közlekedési morál javuljon az utakon. A méréseket főleg olyan területeken végzik majd, amelyek balesetveszélyesek, és a lakosság is panaszkodik a gyorshajtók miatt.
– Az önkormányzat felelősséget vállal a közrend és a közbiztonság megteremtéséért – mondta László Tamás polgármester az eszközök átadásakor. – Ennek példája ez a támogatás is, amelyből a kerületi rendőrkapitányság olyan informatikai eszközöket vásárolt, amelyek jelentősen segítik a munkájukat. A traffipaxtól egyértelműen azt várjuk, hogy csökkenjen a gyorshajtások száma a kerületben.
László Tamás hozzátette: a következő lépés – még remélhetőleg idén – az újpalotai térfigyelő-rendszer kiépítése lesz. A kamerák működtetését is az önkormányzat finanszírozza majd. Erre idén 30 millió forintot szánnak, de egy pályázat révén akár 50 millió, közbiztonságra fordítható forinthoz is hozzájuthat a kerület. Jövőre pedig a költségvetésbe is betervezik a kamerarendszer bővítését.