Menu

Nem győzhetnek a vandálok

2010.04.27.

Újpalota alapításának 40. évfordulóját 2009-ben ünnepelte. E jeles eseményre az Önkormányzat, az újpalotai oktatási intézmények, civil szervezetek ünnepségsorozattal emlékeztek meg.

Ennek keretében Újpalota főterén az Együtt Újpalotáért Egyesület emlékfát ültetett, melynek tövében elhelyezett emléktábla emlékeztethetett volna minden arra járót, az újpalotai civilek és szervezeteik lokálpatriótizmusára. Emlékeztethetett volna, de nem tudott, mert sajnos Újpalotán az otthonukat szerető többség mellett, a helyi vandál „erőművészek” is munkálkodnak. Erőművészek, akik azt hiszik, hogy
attól erősek, ha törnek-zúznak, és attól művészek, hogy mindent összefestenek, firkálnak nem törődve azzal, hogy munkájuk „gyümölcsével” az élhető környezetet és a sok itt élő ember nagy áldozatok árán összegyűjtött pénzéből született értékeket rondítják össze és teszik tönkre. Ennek a vandalizmusnak esett áldozatul a kihelyezett emléktábla is.
Az Együtt Újpalotáért Egyesület azonban felállt és kijelentette: NEM GYŐZHETNEK A VANDÁLOK. Ennek szellemében komoly anyagi ráfordítással – az Önkormányzat és a Banco Popolare Hungary Kft. támogatásával – ismét elkészítette és helyezte ki az emléktáblát, amelynek újjászületése hirdeti a tenni akarás diadalát a vandalizmus felett – mondta a tábla kihelyezésekor Valló Péter az egyesület elnöke.