Menu

Neked könnyű lehet

2012.03.04.

A Republic együttes tagjai és dalai mindig megihletik az alkotóművészeket, akik vagy fényképen, vagy festészeti alkotásokon mutatják be időről időre Újpalota lakosságának műveiket. Idén mindez egy jótékonysági árveréssel is párosul.

Két évvel ezelőtt Horváth Balázs fotós a Republic együttes koncertjein készített villanásaiból mutatott be néhányat az Újpalotai Közösségi Házban, majd tavaly Családi Kriszta és Palásti Bea festményei láthattuk ugyanezen a helyszínen, illetve egy rögtönzött klubkoncerten is részt vehettünk. Idén február 28-án „…ezer kincs, ezer nyár…” címmel, a Republic zenekar 22. születésnapja alkalmából nyílt kiállítás a Zsókavár Galériájában.
Kántor Tamás fotóiból összeállított kiállítást Czeizel Barbara korai fejlesztéssel foglalkozó szakember, majd Benkő László nyitotta meg. Czeizel Barbara annak a martonvásári Együtt-Értük Alapítványnak a támogatója, amelyik a XV.kerületben működő Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonával közösen juthat támogatáshoz az Újpalotai Közösségi Ház jótékonysági árverését követően.
A szakember szavaiban kihangsúlyozta, hogy az évek folyamán nagyon jó eredmények érhetőek el a gyerekek fejlesztése során, illetve, hogy nagyon fontos az ilyen rendezvények megszervezése, hiszen jobban a figyelem középpontjába kerülnek ezek a problémák.
A kiállítás megnyitón részt vettek a Republic zenekar tagjai mellett a Holligans együttes tagjai, akik a Neked könnyű lehet című Republic dallal köszöntötték a megjelenteket. A megnyitó során Boros Csaba megköszönve a Hooligans produkcióját bejelentette, hogy az év folyamán a szintén a fogyatékkal élő gyermekek korai fejlesztését támogatva a Republic zenekar felkérést kapott egy jótékonysági koncert megtartására, amit a Hooligans társaságában fognak megvalósítani.
A kiállítás egy jótékonysági árveréshez kapcsolódik, melynek során számos dedikált ereklye, kézlenyomat kerül kalapács alá, így többek között Török Ádám, Csordás Tibor (Fiesta zenekar), Benkő László (Omega), Pálmai Zoltán, Gerendás Péter, Somló Tamás, Závodi János kézlenyomata.
A kikiáltásra kerülő tárgyakat a www.ujpalotainfo.hu honlapon tekinthetik meg, míg licitálni március 7-től április 7-ig e-mailben lehet az uszik@csokonaimk.hu címen.

Kapcsolódó cikkek

Kapcsolódó weblap: