Menu

Negyedszázados segítség

2012.11.24.

Daliás legénnyé vagy inkább komoly hölgyé cseperedett az Újpalotai Családsegítő Szolgálat? Döntse el ki-ki maga, mindenesetre a szakmabeliek november 10-én tartalmas előadásokkal tették még feledhetetlenebbé a 25. jubileumát ünneplő szolgálat születésnapi rendezvényét.

– A kezdetekkor, 1987-ben öten kezdték feltérképezni a kerületi szociális problémákat. A feladat újszerű munkát, küzdelmet és fejlődést jelentett az alapítóknak – mondta Gráczer Irma szociálpolitikus, az Egyesített Szociális Intézmény igazgatója.
Takács Péter egységvezető egyike azoknak, akik két és fél évtizede ma is a helyi lakosok nehézségeinek orvoslásán fáradoznak. A szociális problémák kezelése mellett pszichológiai tanácsadással, valamint mentálhigiénés szolgáltatással segíti az itt élők mindennapjait.
A találkozón személyes tapasztalatain túl a válásról és annak következményeiről is beszélt. Az ünnepségen dr. Hegyesi Gábor, a Szociálismunkásképző Tanszék vezetője és dr. Bánlaky Pál, a Wesley János Lelkészképző Főiskola szakvezetője mellett Gráczer Irma is tanulságos ismeretekkel gazdagította a jelenlévők szakmai tudását.