Menu

Négy évtizedes munka elismerése
(képes beszámoló a cikk végén)

2010.02.04.

1993 óta nemcsak a Magyar Kultúra Napját ünnepeljük január 21-én, hanem a legkiválóbb pedagógusokat is. Ezen a napon vehetik át az Arany Katedra Emlékplakett azok az óvodai, általános iskolai, szakiskolai és középiskolai oktatási-nevelési intézményekben dolgozó pedagógusok, akik hosszú időn át a gyermekek oktatása-nevelése érdekében kiemelkedő munkát végeznek.

Évente országosan száz személy kaphatja meg ezt az állami kitüntetést, melyben idén a Napsugár Összevont Óvodák vezetője Nagy Istvánné részesült.
-A gyermekek oktatásában, nevelésében végzett kiemelkedő tevékenysége alapján 1982-től megbízást kapott az intézmény vezetésére. 38 éve óvodapedagógus. Az elmúlt közel négy évtized alatt nemcsak a gyerekek nevelésével foglalkozott, hanem segítette a pályakezdő kollegákat folyamatos példamutatásával, emberi szavával. A nevelési-oktatási központ létrehozását követően sokat tett annak érdekében, hogy a négy óvoda egymással és az iskolával szoros munkakapcsolatot alakítson ki egymással- hangzott el többek között méltatásában.
Ezt követően Hajdu László polgármester, országgyűlési képviselő adta át köszöntő gondolatai kíséretében az emlékplakettet, és az adományozást igazoló okiratot.
-38 éve a kultúrában ténykedsz, és generációkat neveltél fel ezen időszak alatt. A kultúra része az, hogy a gyerekeket neveled- mondta, majd Hiller István miniszter nevében adta át az elismerést. Majd a képviselő-testület nevében szintén egy kis jutalmat, ajándékot is átadott az óvodavezetőnek.
-Annyira meghatott az egész. Nagyon köszönöm. Igyekszem megszolgálni mindazt a sok szép szót, ami elhangzott- mondta Nagy Istvánné.
Az ünnepségen a Napsugár Óvoda kicsinyei, valamint a Hartyán Nevelési-Oktatási Központ ötödikes, hetedikes és nyolcadikos diákjai tartottak köszöntő műsort, melyet Búcsú Gáborné és Veres Ágnes óvónők és Zsoldos Béláné és Szabóné Berki Katalin tanárnők tanították be.

Kapcsolódó cikkek:

Kapcsolódó linkek:

Kapcsolódó anyagok:

Képes beszámoló